Пандемията с коронавируса все още е в критичен момент въпреки

...
Пандемията с коронавируса все още е в критичен момент въпреки
Коментари Харесай

Шефът на ЕК: България показва, че солидарността още е в сърцето на ЕС

Пандемията с ковид към момента е в сериозен миг макар положителните вести, които се чуват през последните дни. Това съобщи в за БНР ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя даде за образец доброволческата активност на един български стартъп и бургаската опера, почнали да шият маски, които по-късно подаряват.

" Има и други вълнуващи образци за готовност в България - чух за стартъп за бебешки облекла и спални чували, който е бил измежду първите, почнали да създават маски и който е почнал да ги раздава на служители на реда и на болничен личен състав. Също и че чиновници в бургаската опера употребяват личен материал, с цел да шият маски, които след това подаряват. Разбира се, в никакъв случай няма да забравим, че България изпрати защитно облекло на Австрия. Всичко това са знаци, че обстановката в действителност е тежка, само че солидарността към момента е в сърцето на Европейския съюз ", акцентира фон дер Лайен.

Според нея, с цел да се реализира концепцията за нов проект " Маршал ", би трябвало доста мощна финансова рамка за идващите 7 години.

Тя уточни, че общото мнение е, че е належащо голямо финансиране в стопанските системи, тъй че те да могат да създадат отскок. Смятам, че в случай че имаме поддръжката на мощна финансова рамка за идващите 7 години, ние на равнище Комисия ще можем да активизираме средства, които след това солидно да влагаме в стопанските системи, които пък толкоз ще се нуждаят от този рестарт, изясни ръководителят на Европейска комисия. Тя изрази мнение, че изначално концепцията за проект " Маршал " е вярна, тъй като тя казвала: " Страните дружно ".

По думи на фон дер Лайен би трябвало да се влага със знанието, че се оправяме по-добре, в случай че съседът просперира. Това е правилото на нашия общ пазар - всички ние знаем, че се оправяме по-добре, в случай че той (съседът - бел.ред.) е мощен, в случай че стопанските системи на страните членки са мощни и на равноправна основа, посочи тя и добави, че за задачата разчита на европейските управляващи да влагат в страните членки посредством европейския бюджет.

Според нея положителната страна на европейския бюджет е в това, че всяка страна членка го познава, има бистрота и всички знаят разпоредбите.

Фон дер Лайен акцентира, че европейският бюджет и неговата капиталова мощ е за всички 27 страни членки. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР