Пандемията с коронавируса COVID-19 усложнява и без това много амбициозния

...
Пандемията с коронавируса COVID-19 усложнява и без това много амбициозния
Коментари Харесай

Силни гласове за удължаване на преходния период на Brexit

Пандемията с ковид COVID-19 усложнява така и така доста амбициозния проект, съобщи ръководителят на Комисията по външна политика на Европейския парламент Дейвид Макалистър.
Редица европейски политици оферират удължение на преходния интервал в връзките с Англия най-много до края на 2022 година заради разпространяването на ковид. Това заяви медийната група Funke, съобщи БГНЕС.
" Пандемията усложнява така и така доста амбициозния проект ", съобщи Дейвид Макалистър, който дава отговор в Европейския парламент за Brexit. " От европейска страна сме подготвени да удължим преходната фаза най-много до края на 2022 година. За това Обединеното кралство би трябвало да изпрати надлежно искане ", посочи той. " Въпросът за удължаването на периодите при сегашните условия още веднъж би трябвало да бъде деликатно изследван в Лондон ", акцентира политикът.
От своя страна зам.-ръководителят на Европейския парламент Катарина Барли съобщи, че " при актуалната спешна обстановка персоналните договаряния са невъзможни ". " Ще се види дали ще бъде допустимо да продължим работата в режим на видеоконференции. Но даже и да се проведат договарянията, в този момент всички старания би трябвало да бъдат ориентирани към съгласуване на битката против пандемията ", акцентира тя.
" Заплахата от корав Brexit, съпроводена от безредни условия и стопански загуби, сега е ненужна тежест и за двете страни. В тази връзка преходният интервал би трябвало да бъде продължен, " счита Барли.
Още: " Още по-крути ограничения на Балканите поради ковид, ето по какъв начин се развива епидемията по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР