Пандемията с коронавирус е безпрецедентно предизвикателство. Преодоляването му в рамките

...
Пандемията с коронавирус е безпрецедентно предизвикателство. Преодоляването му в рамките
Коментари Харесай

Борисов разговаря с Меркел за доставката на защитни средства от България

„ Пандемията с ковид е невиждано предизвикателство. Преодоляването му в границите на Европейския съюз, който е мощно интегриран, с обединен пазар и взаимоотношение сред страните членки, е невероятно без координирани и взаимни старания “.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на телефонен диалог, който организира с канцлера на Германия Ангела Меркел. Двамата разискаха настоящата обстановка с разпространяването на COVID-19 и ограничения, потвърдили успеваемост за ограничението му, оповестиха от държавната пресслужба.

Германия демонстрира интерес към осъществената сполучлива метаморфоза на текстилния отрасъл у нас, който към този момент създава защитни дрехи и средства за потребностите на българските лекари, сестри, лаборанти и всички чиновници, директно участващи в битката против ковид. Канцлерът Меркел приветства положените старания от държавното управление на премиера Борисов и от сектора. В хода на диалога бе задълбочена обсъжданата по-рано тематика за доставка на защитните средства от България за Германия, когато страната ни ще е дала отговор на потребностите на своето население и ще има потенциал да подкрепи други европейски жители.

Премиерът Борисов и канцлерът Меркел разискаха също сполучливо създадения скоростен тест за ковид от водещ немски тръст. В рамките на два часа новият тест демонстрира сигурно дали даден пациент е инфектиран с COVID-19 или е прекарал болестта. Министър-председателя Бойко Борисов посочи, че страната ни е подготвена незабавно да закупи количества от диагностичното средство, щом немската компания стартира да прави доставки за европейския пазар.

„ Трябва да създадем всичко належащо да защитим нашите жители и да преодолеем рецесията. В този тежък миг разчитаме на възприятието за отговорност и взаимност на всеки един от европейското семейство “, уточни министър председателят Бойко Борисов в телефонния диалог с канцлера Меркел. Българският министър председател дефинира като жизненоважен непрекъснатия продан на опит и настояща информация сред страните членки с Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, както и връзката в границите на Комитета за здравна сигурност. „ Паралелно с оперативните дейности не би трябвало да стопираме да работим за ограниченията на европейско равнище за намаляване на социално-икономическите последствия от пандемията. Ще имаме потребност от доста мощен отговор в тази посока. Но дружно и с това ще се оправим “, сподели още министър председателят Борисов пред Ангела Меркел. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР