Пандемията промени маркетинговите стратегии на доставчицитеЦените на 5G смартфоните неминуемо

...
Пандемията промени маркетинговите стратегии на доставчицитеЦените на 5G смартфоните неминуемо
Коментари Харесай

5G смартфоните поевтиняват по-бързо от очакваното

Пандемията промени маркетинговите тактики на доставчиците

Цените на 5G смарт телефоните неизбежно ще паднат, с цел да станат тези устройства всеобщи
(снимка: CC0 Public Domain)

Доскоро поддръжката на 5G мрежи беше в листата с характерности единствено на флагманските смарт телефони. Но е фектите от пандемията COVID-19, коя то забави и към този момент отслаби търсенето на нови устройства, принуждават производителите на смарт телефони да премислят своите маркетингови тактики.

В резултат на това цените за 5G смарт телефоните стават налични за потребителите по-рано от предстоящото, написа в репортаж по тематиката Уол Стрийт Джърнъл. Според изследователската компания Canalys, през първото тримесечие на 2020 година междинната продажна цена на 5G смарт телефон в международен мащаб е паднала до 813 $, по отношение на 1186 $ година по-рано.

Анализаторът на Canalys Никол Пен изяснява наклонността на поевтиняване на 5G смарт телефоните с бързото внедряване на мрежи от пето потомство в Китай, където устройствата, поддържащи новия стандарт, са по-евтини.

Цените неизбежно ще би трябвало да паднат, с цел да могат повече консуматори да се снабдят с 5G смарт телефони, споделя анализаторът от IDC Брайън Ма. По неговите думи, първите 5G устройства с четирицифрени цени не можеха да станат всеобщ артикул.

Samsung, един от първите играчи на пазара на 5G смарт телефони, който влага доста в популяризирането им, също е заставен да следва наклонността. Наскоро южнокорейският снабдител разгласи нов модел Galaxy A71 с най-ниската цена в Съединени американски щати за 5G смарт телефон – 600 $.
още по тематиката
Очаква се в продажба и 5G версия на смарт телефона Galaxy A51, която ще се предлага за 500 $. В същото време цените на новите фаблети Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra стартират от 1000 $ в Съединени американски щати (1849 лева у нас).

Не е изненадващо, че анализаторите са сдържани в прогнозите за новите фаблети на Samsung. Според специалисти, продажбите на Galaxy Note 20 тази година ще са в границите на 8 милиона бройки. Това е с 1 милион по-малко от продажбите на предходната версия на фаблета Note 10.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР