Пандемията промени коренно делника на проститутките в Германия, много от

...
Пандемията промени коренно делника на проститутките в Германия, много от
Коментари Харесай

Проституция и пандемия: загива ли най-старата професия


Пандемията промени радикално делника на проститутките в Германия, доста от които към този момент оферират незаконно услугите си. По този метод обаче дамите от сектора поемат доста опасности, демонстрира следствие на Зюдвеструндфунк.

Когато притежателят на коптор Йон Хеер още веднъж отвори своя клуб Месалина в Щутгарт, той желае да покаже, че е употребявал оптимално времето на пандемията, с цел да ремонтира мястото. От март 2020 година неговият клуб, както и обществените домове са затворени поради пандемията. Сега Хеер се надява, че още веднъж ще отвори порти през март. Перспективата е неразбираема. Той споделя, че не знае дали клиентите ще се върнат назад, допуска обаче, че ще има проблеми с незадоволителния брой дами, които желаят да работят.

Заради пандемията проститутките в Германия работят незаконно

Доведе ли пандемията де факто до анулация на проституцията? Разследване на Зюдвеструндфунк (SWR) демонстрира, че в Германия коронавирусът по-скоро я е лимитирал в незаконната сфера. Само в Щутгарт всекидневно сред 300 и 500 дами оферират услугите си. Те могат да бъдат наети по телефона, вършат визити по домовете или одобряват клиенти в личните си жилища.
Редакцията предлага
Една от тях е 21-годишната Ярина. До 16 март 2020 година тя е работила като продажница в обществен дом, а през днешния ден практикува специалността си от у дома. Наемателят знае с какво се занимава Ярина, по тази причина е удвоил наема ѝ. Сега тя заплаща 3000 евро месечно. 1400 евро костват обявите в порталите за секс услуги. Тези разноски се равняват на половината ѝ приход.

След началото на пандемията за малко тя се прибира в Румъния, само че скоро по-късно взема решение да се занимава с незаконна проституция в дома си. Парите са ѝ нужни, с цел да устоя фамилията си. Без нейната помощ, родителите на Ярина в Румъния не могат да се оправят. Тя е изцяло беззащитна пред клиентите си. „ Понякога хора, които идват в жилището ми, са нападателни. Те ме наскърбяват, само че не мога нищо да направя. Страх ме е, тъй като съм сама. "

Насилието се е трансформирало в всекидневие

Няколко седмици след изявлението Ярина е измъчвана и насилена в жилището си, споделя нейният юрист. Прокуратурата в Улм проверява случая.

Насилието против дамите, работещи в секс промишлеността в Германия, е повишено по време на пандемията. Стига се и до убийства. Адвокатът Щефан Холох, който съставлява и Ярина, разказва като всекидневие: “След като всички бардаци и обществени домове бяха затворени поради ограниченията против пандемията, проституцията се ограничи единствено в рисковите зони, в които дамите са беззащитни. Клиентите се усещат самоуверени, стават нападателни, принуждават ги към полови услуги, които не са били контрактувани преди този момент, и по този начин се стига все по-често до сериозни обстановки. “

Много дами са останали на улицата

Положението на проституиращите дами е мъчно освен в Щутгарт. Нелегалната проституция се е наложила в съвсем всички огромни немски градове. Юлия Веге е обществен служащ в Манхайм. Тя споделя, че в следствие от пандемията доста дами са останали бездомни, само че все пак не престават да работят. „ Срещала съм дами, които ми описват, че спят в колите си. Една от тях беше бременна. Тя също спи в автомобила си, тъй като няма къде другаде, а и там може да работи “, споделя Веге. Това са “условия, които даже не можем да си представим “.

Проституиращи от Хамбург упорстват за отварянето на обществените домове

Една от засегнатите е 30-годишната Мария от България. Тя прекарва дните си в кафене, където чака да бъде заговорена от клиенти. Услугите си тя предлага в задни стаички, в коли, в домовете на клиентите. Хигиената се оказва главно предизвикателство. “Затова нося със себе си постоянно една бутилка вода и с нея се шетам в всякакви тоалетни ”, споделя дамата. Тя споделя за свои колежки, които спят в заведението, и заплащат за това на притежателя му.

Нелегалната проституция е проблем

, признат в Германия през 2002 година, явно не предлага задоволителна отбрана. Социалните служащи и консултантските центрове са на мнение, че управляващите би трябвало да извърнат по-сериозно внимание на незаконната проституция по домовете, която в допълнение утежнява обстановката.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР