Пандемията промени каналите на дрога. Затруднените доставки заради забраната за

...
Пандемията промени каналите на дрога. Затруднените доставки заради забраната за
Коментари Харесай

Стефан Бакалов: Наркотрафикантите се преориентират и залагат на все по-големи пратки

Пандемията промени каналите на дрога. Затруднените доставки поради възбраната за пътешестване накара наркотрафикантите да се преориентират и да залагат на все по-големи колета. Задържането сред 1 и 5 тона кокаин сега не е вест. Това сподели началникът на отдел „ Борба с наркотрафика " към Агенция „ Митници " Стефан Бакалов в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

По думите му има внезапна смяна в наклонността в използването и трафика на наркотични субстанции. България не изостава от международните трендове, уточни той. „ Сега се занимаваме главно със залавянето на синтетични опиати, които сме задържали в комерсиалната мрежа, по улиците и в колета. Става дума главно за наркотични субстанции, които все още не са попадали в забранителни описи ", изясни Бакалов.

По думите му откритата преди дни синтетична дрога е рекордно количество както за България, по този начин и за Европа. В момента се води следствие по случая със хванатия преди дни на летище „ София " течен метамфетамин, което би трябвало да откри всички обстоятелства. Задържан е и получателят на дрогата, която дойде от Мексико.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР