Пандемията промени както навиците на потребителите, така и начина, по

...
Пандемията промени както навиците на потребителите, така и начина, по
Коментари Харесай

Филип Морис България: Пандемията промени много неща, но не и мисията ни

Пандемията промени както навиците на потребителите, по този начин и метода, по който работи бизнесът.

Компаниите, които бързо използваха опциите на новите технологии, реализираха положителни финансови резултати. За някои от тях обаче нововъведенията са метод на мислене още отпреди експлоадирането на пандемията.

"През последната година научихме скъпи уроци, които ще ни оказват помощ да бъдем още по-полезни на нашите клиенти ", разяснява Димитър Костов, който управлява отдел "Потребителско прекарване " във Филип Морис България.



"В основата на смяната във Филип Морис Интернешънъл е нашата визия за създаване на бъдеще без пушек. По данни на Световната здравна организация в света сега има над 1 милиард пушачи и до 2025 година не се чака техният брой да намалее. Ние имаме вяра, че мъжете и дамите, които пушат, засулжават да знаят, че към този момент има по-добри други възможности. Те могат да заместят горимите цигари и носят по-малък риск ", споделя още той.

Филип Морис Интернешънъл влага в последното десетилетие над 7 милиарда $ в създаването, проучването, производството и разпространяването на такива бездимни други възможности. В научно-изследователския център на компанията в Нюшател, Швейцария работят над 400 специалисти и учени, които се занимават с разработките и проучването на тези артикули.

"Най-популярните артикули на компанията към този момент се оферират в 61 страни по света, като България е една от тях. Променящите се привички на клиентите изискват и компанията да промени вътрешния си метод на работа ", споделя Костов.



Научно-изследователският център на ФМИ в Швейцария, фотография: PMI

Според него държанието на потребителите се е трансформирало през последната година, като резултат от пандемията от COVID-19, в две съществени посоки.

"Едното е на клиентите, които избират да понижат до най-малко физическите контакти и желаят да поддържат връзка главно онлайн, по телефона, да получават стоките си с куриери и т. н. В другата група пък са хората, които не престават да желаят да бъдат обслужвани на място в обектите. Те обаче държат на спазването на строги ограничения за сигурност и хигиена, тъй че рискът да е минимален. Скъсяването на дистанцията беше е доста значимо в този интервал, с цел да се приспособяваме към потребностите както на единия, по този начин и на другия тип клиенти ", разяснява Костов.

По думите му, от позиция на вътрешната политика, водещото по време на пандемията е била сигурността и сигурността на чиновниците, потребителите и комерсиалните сътрудници.

"Още при първия локдаун от пролетта преминахме напълно към обслужване от разстояние, а в случаите, в които се постановяваше посещаване на пощальон или мобилен косултант, това се случваше при доста строги ограничения за сигурност и свеждане на контактите до най-малко ", изясни Костов. Той сподели още, че компанията към този момент е натрупала задоволително опит в работата по този метод, а клиентите са оценили високо нейните старания.

"По време на локдауна ние получихме най-високите оценки от клиентите за нашата работа до момента ", споделя ръководителят на отдел "Потребителско прекарване " във Филип Морис България.

Служителите на компанията също са пренастроили работата си, тъй че да могат да я правят от у дома или от разстояние. По думите му технологиите разрешават нужния синхрон, тъй че всички бизнес интервенции да продължат обикновено.



"Вътрешната връзка беше извънредно значима. Наблегнахме доста на това да осведомяваме вярно и навреме всички чиновници за това което се случва - както за обстановката в страната, по този начин и от позиция на развиването във Филип Морис Интернешънъл ", разяснява той.

На въпрос кой е най-ценният урок, който компанията е научила по време на пандемията, Димитър Костов уточни разбирането, че услугите от разстояние дават улеснение и сигурност на клиента, без да се постанова да се прави компромис с качеството.

"Това е нещо, на което клиентите разчитат и ние ще продължим да залагаме на него. Другият значим урок е, че има и клиенти, които не желаят употребяват услуги от разстояние и избират да получават обслужване на място. Разбрахме, че и това е допустимо - с използването на верните ограничения за сигурност, всички могат да се усещат умерено и добре ", сподели още той.

За разлика от пролетта, по време на първия локдаун, в този момент консултантите на марката участват допълнително обекти на комерсиалните сътрудници, а продуктите на компанията също уголемяват наличието си, с цел да могат хората, които въпреки всичко избират нещата да се случват на място, да получат нужното обслужване.

Димитър Костов е безапелационен, че визията на компанията за бъдеще без пушек остава безапелационна и непроменена, без значение от рецесията, провокирана от пандемията. Той съобщи, че с всяко тримесечие броят на потребителите на бездимните артикули пораства и сега те са над 16 милиона по целия свят. От тях 12 милиона са спрели напълно цигарите и са минали изцяло към бездимната платформа – устройството за нагряване на тютюн IQOS.

"Това, което се промени, са упованията на потребителите. Доволни сме от метода, по който успяхме да реагираме и методът ни да слагаме клиентите в центъра на това, което вършим и да се вслушваме в противоположната връзка, ни разрешава постоянно да намираме решения в тяхна изгода ", споделя Димитър Костов.

Интервюто се осъществя с поддръжката на Филип Морис България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР