Пандемията приключи и туристите окупираха летищата в търсене на нови

...
Пандемията приключи и туристите окупираха летищата в търсене на нови
Коментари Харесай

Идва натоварен и скъп летен сезон. Как да пътуваме изгодно

Пандемията завърши и туристите окупираха летищата в търсене на нови завършения по света.

Очаква се идният летен сезон да бъде претрупан, с по-скъпи самолетни билети и хотелски резервации, и с тълпи от нетърпеливи пасажери, множеството от които са прекарали последните 3 години вкъщи си.

" За 19 години в сектора, това е най-натоварената година, която съм имала ", изяснява Джесика Грискавидж, съветник по пътувания и създател на Runway Travel пред CNBC.

Заедно с други специалисти по туризъм и финанси, те предлагат няколко хрумвания по какъв начин да организирате лятното пътешестване по допустимо най-практичния и пестелив метод.

Бъдете гъвкави

Гъвкавостта във връзка с това по кое време и къде да пътувате може да се отрази директно на бюджета ви.

Пътуването в средата на седмицата, а не през уикенда, нормално икономисва пари. Вместо в огромен град, може да помислите за по-отдалечено и незнайно за всеобщите туристи място.

Разбира се, не всеки има този разкош. Родителите съвсем постоянно са обвързани с учебните ваканции на децата, а чиновниците постоянно са приковани към строгите графици на фирмите.

Пътуващите с известна независимост на деяние могат да употребяват принадлежности като Гугъл Flights и Explore, с цел да открият преференциални предложения за пътешестване през годината въз основа на фактори като град на тръгване и дестинация  за посещаване.

Това е техника " plug-and-play ", която е " малко изкуство и малко просвета ", изясняват специалистите.

Самолетните билети нормално са първото нещо, което хората купуват, а настаняването, като да вземем за пример намиране на хотелски стаи, постоянно е идващ стадий. Пътуващите могат да се съветват с други онлайн портали, в това число Booking.com, Hotels.com, Airbnb, Expedia и Orbitz.

Пътувайте отвън сезона

За доста известни дестинации - изключително за тези в Северното полукълбо - търсенето доближава своя връх през юни, юли и август.

В тази връзка представители на самолетните компании са показали в докладите за приходите им, че чакат " чудовищно лято ".

Но визитата на обещано място през есента или зимата може да докара до по-евтина цена и може би до по-добри усещания, защото тълпите туристи понижават и е по-лесно да се резервират наложителните за посещаване забележителности.

Използвайте преимуществата на кредитните карти

Кредитните карти - изключително тези, които са ориентирани към пътувания, имат доста преимущества, като да вземем за пример застраховка за пътешестване или застраховка на кола чартърен.

Можете да се възползвате, в случай че закупите част или цялото пътешестване с такава карта.

Какво значи това: Може да не се постанова да купувате спомагателни застрахователни полици, да вземем за пример. " Винаги проверявайте кредитните си карти и вижте какъв брой добра е застраховката ", поучават специалистите.

Важно е да се задават избрани въпроси, като да вземем за пример дали компенсациите по картата покриват авансово съществуващи медицински положения по време на пътуването, означават специалистите.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР