Пандемията, причинена от коронавируса, показва колко важно е да се

...
Пандемията, причинена от коронавируса, показва колко важно е да се
Коментари Харесай

След тоталното фиаско с К-19: Шведският премиер се сети да говори за...

Пандемията, породена от ковид, демонстрира какъв брой значимо е да се ускори съдействието в Европейския съюз и своевременното обмисляне. Това съобщи през днешния ден шведският министър председател Стефан Льовен, представен от ДПА.

"Няма подозрение, че в някои случаи солидарността и координацията в Европейски Съюз се провалиха при започване на коронавирусната рецесия ", това написа Льовен в публикация, оповестена в столичния ежедневник "Дагенс нюхетер ". "Но след първичните проблеми съдействието на Европейски Съюз се оказа мощно даже по време на рецесия. Нека в този момент създадем по този начин, че да подсигуряваме още по-стабилно европейско съдействие в бъдеще ", добави той.

"След като пандемията завърши, ще останат за решение значими въпроси като климата, стопанската система и сигурността ", написа още Льовен.

"През годините Европа стана очевидец на доста рецесии. Война, разрушения, смъртоносни заболявания. Финансови рецесии, всеобща безработица и затворени граници. Ние ги преодоляхме в последна сметка. И в случай че сме се научили на нещо от предходните рецесии, то е, че съдействието е най-хубавият лек. Нуждаем се от мощен Европейски Съюз, в който да бъдем единни ", уточни Льовен.

Шведският министър председател отбелязва, че системата за ръководство на рецесии в Европейски Съюз би трябвало да бъде усъвършенствана и съюзът би трябвало да преразгледа въпроса по какъв начин се построяват функционални ресурси за реагиране при изключителни обстановки. Той загатна случаите на от време на време блокирани медицински доставки сред страните от Европейски Съюз поради ограничавания на износа.

Льовен се спря и на ролята на Европейски Съюз при възобновяване на стопанската система на Европа на фона на внезапния стопански спад с вложение в екологични решения и положителни условия на труд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР