Пандемията от новия коронавирус се забавя в Италия, чието правителството

...
Пандемията от новия коронавирус се забавя в Италия, чието правителството
Коментари Харесай

Италия се стреми да излезе от карантината при пълна сигурност

Пандемията от новия ковид се забавя в Италия, чието държавното управление е подложено на напън да анулира ограниченията за карантина и да рестартира замрялата стопанска система.

Над 13 000 души са умряли в страната от ковид, съгласно публични данни, и макар забавянето на разпространяването на болестта, държавното управление удължи, " най-малко доникъде на април ", карантината, която сковава стопанската система.

Бедността се усилва и е надвиснала опасността от всеобща безработица. Експерти предизвестиха, че третата стопанска система в еврозоната ще преживее най-тежката си криза от десетилетия със спад от 6% на брутния вътрешен артикул (БВП) тази година, в случай че карантината остане в действие до май.

" Ужасяващо е да би трябвало да избираме сред прекъсването на стопанската система и излагането на заплаха на живота на доста хора ", отбелязва американският специалист Пол Ромър, представен през вчерашния ден от италианския ежедневник " Фато куотидиано ".

Правителството има потребност от " проект, заслужаващ доверието, с цел да постави завършек на карантината доста бързо, като по едно и също време с това подсигурява сигурността на работещите, даже вирусът още да е тук ", добавя Ромър, който е един от носителите на Нобеловата премия за стопанска система за 2018 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР