Пандемията от новия коронавирус доведе днес до анулиране на повечето

...
Пандемията от новия коронавирус доведе днес до анулиране на повечето
Коментари Харесай

Въпреки пандемията - в Израел се преклониха пред убитите военни и жертвите на атентати

Пандемията от новия ковид докара през днешния ден до отменяне на множеството церемонии в Израел в памет на военнослужещите, починали при осъществяване на дълга си и в памет на жертвите на атентати в страната, съобщи Франс прес.

За по този начин наречения Ден на загатна фамилиите на починалите военни имат навика да се прекланят пред паметта им на 53 военни гробища в страната. Но през днешния ден днес там цветя и венци бяха сложени от военни със защитни маски. Властите не разрешиха достъпа на родственици до гробищата.

Рязък спад на новозаразените и на умрелите от COVID-19 в Израел

Забранен беше и достъпът до Стената на рева в Ерусалим, където публични представители, измежду които президентът Реувен Ривлин, министър председателят Бенямин Нетаняху и началникът на генералния щаб на израелската войска Авив Кочави, участваха на обичайната възпоменателна гала. В 20 ч. локално време отекнаха сирени в страната и хората резервираха едноминутно безмълвие, до момента в който придвижването спря.

По публични данни 26 969 военни и членове на силите за сигурност са починали при осъществяване на дейна работа от 1960 година до момента. През тази година еврейските поданици на Стария град в Ерусалим са основали за първи път нови квартали отвън градските стени. От датата на основаването на израелската страна през 1948 година жертвите измежду цивилните пък са 3153, като през днешния ден към тях бяха добавени още три имена.

Отварят кафенетата и заведенията за хранене в Газа

Утре вечер стартират честванията на Деня на независимостта на израелската страна. Той се отбелязва по еврейския календар и тази година се пада на 29 април. През 1948 година оповестяването на израелската страна е станало на 14 май. Палестинците пък означават на 15 май основаването на Израел, като те назовават това Ден на злополуката, белязал началото на всеобщото тръгване на стотици хиляди палестинци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР