Пандемията от COVID-19 почти не остави незасегнати къчета по земното

...
Пандемията от COVID-19 почти не остави незасегнати къчета по земното
Коментари Харесай

Красавицата, която спаси Самоа от COVID-19

Пандемията от COVID-19 съвсем не остави незасегнати къчета по земното кълбо. Една от доста дребното страни с нула регистрирани случаи на болни е Самоа. Островната страна обаче до неотдавна бе огнище на морбили, а ограниченията против тази болест най-вероятно са помогнали и против разпространяването на новия ковид.

Но Самоа има и своята красива спасителка, на която през днешния ден се отрежда главната заслуга. През 2019 година 24-годишната Фоно Макфърланд-Сеуману печели короната на Мис Самоа . Точно по това време в страната върлува морбили и на 200 хиляди поданици жертвите доближават цели 6000.

За да се спре епидемията, е наложено изключително състояние, както и всеобща имунизация. И тук миската демонстрира разпоредителност и се включва в слагането на имунизациите , тъй като е специализирала като здравна сестра.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Miss Samoa|Miss Pacific Island (@fonoifafo) на Май 1, 2020 в 12:21 PDT

Така Фоно стартира да обикаля по домовете на своите съграждани и освен да им слага ваксини, само че и да им изяснява какъв брой значимо е да поддържат персоналната си хигиена, както и да съблюдават обществена отдалеченост. Тя води дейна акция и в обществените мрежи и мнозина се вслушват в препоръките й.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Miss Samoa|Miss Pacific Island (@fonoifafo) на Фев 11, 2020 в 10:19 PST

Въпреки че го схващат по сложния метод - с доста жертви, жителите на Само не подценяват пандемията от COVID-19 и прецизно не престават да извършват всички наставления. А тяхната мис не стопира да ги моли да бъдат виновни, с цел да останат живи и здрави , написа Daily Mail.
 Монако, Япония, Исландия, Южна Корея - кои са страните с най-вече дълголетници
Страните, в които се живее най-дълго

Какво можем да научим от тях

Докато трябваше да си останат вкъщи пък, 24-годишната миска не загуби връзка със своите сънародници и не спря да ги провокира през обществените мрежи. А мнозина от тях й благодарят за това, че се е отдала на общата идея и е помогнала за спасението на дребната островна страна.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Miss Samoa|Miss Pacific Island (@fonoifafo) на Дек 4, 2019 в 7:50 PST
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР