Пандемията от коронавируса засегна футболната индустрия доста сериозно, а очакванията

...
Пандемията от коронавируса засегна футболната индустрия доста сериозно, а очакванията
Коментари Харесай

Коронавирусът свали стойността на отборите от топ 5 първенствата с почти 30 процента

Пандемията от ковид засегна футболната промишленост много съществено, а упованията са тази наклонност да се резервира.

Статистическият център CIES Football Observatory предвижда разликите в бъдещите стойности на играчите при положение, че не се играят повече мачове и не се възобновят контракти до края на юни. По този метод общата трансферна стойност на играчите от водещите 5 огромни шампионати намаляла с 28 %: от 32,7 на 23,4 милиарда евро. Размерът на спада варира според от разнообразни фактори като да вземем за пример възрастта на играчите, продължителността на контракта, траекторията на кариерата и последното му показване преди спирането.

Най-голямата загуба в релативно отношение визира по-възрастните футболисти със относително къси контракти и играли по-малко през този сезон, в сравнение с в предходния. Но няма да подмине и огромните играчи в средата на футболния си път. Само като образец прогнозната стойност на Пол Погба ще спадне с съвсем на половина от 65 милиона евро на 35 млн. евро.

Най-голямата евентуална загуба в процентно изражение беше измерена за френския отбор Олимпик (Марсилия): минус 38 %. Втори най-ощетен тим се оказва Интер (Милано), чието намаляване на трансферната стойност е слязла надолу с 35.7 %. Следват Верона (Италия) с 34.3 %, СПАЛ Ферара с 34.2 и Шефилд Юнайтед с 33.2. Обратно - минимум забележима загуба е записана за различен френски тим - Брест, едвам минус 16 %. Следват Лече поради ниската себестойност при придобиването на футболистите и испанският Майорка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР