Пандемията от коронавируса в света може да продължи две години;

...
Пандемията от коронавируса в света може да продължи две години;
Коментари Харесай

Излезе стряскаща версия за периода на пандемията

Пандемията от ковид в света може да продължи две години; разпространяването на инфекцията не може да бъде следено, до момента в който две трети от популацията на света не стане ваксинирано против него. Съответната прогноза е поместена в отчета на специалисти на Центъра за проучване на инфекциозни болести към Университета на Минесота в Съединени американски щати, оповестява организация "Блумбърг ".

Поради способността да се предава от асимптоматични носители, коронавирусът, който е предизвикал пандемията, е по-труден за надзор от грипа. Учените означават, че пациентите, чиито признаци на зараза със COVID-19 към момента не са се показали, са най-инфекциозните.

След като милиарди хора бяха изолирани в продължение на няколко седмици, с цел да сведат до най-малко разпространяването на болестта по света, държавните управления започнаха внимателно да възобновят бизнеса и да отварят обществените пространства. Въпреки това, няколко нови талази на пандемията на ковид евентуално би трябвало да се чакат до 2022 година, пишат създателите на отчета.

„ Официалната социална информация би трябвало да съдържа известие, че пандемията към момента не е завършила и хората би трябвало да бъдат готови за нови огнища понякога през идващите две години “, акцентират откривателите.

Докладът също по този начин отбелязва, че тази година разработчиците бързат да основават ваксини, които могат да бъдат създадени в дребни количества.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР