Пандемията от коронавируса трябва да послужи като възможност за изграждането

...
Пандемията от коронавируса трябва да послужи като възможност за изграждането
Коментари Харесай

Папа Франциск: Да изграждим по-справедливо и по-зелено общество след края на пандемията

Пандемията от ковид би трябвало да послужи като опция за построяването на по-справедливо и по-зелено общество, съобщи през днешния ден Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, съобщи ДПА.

"Всички сме обезпокоени от обществените последствия на пандемията, всички ние. Мнозина желаят да се завърнат към естественото и да възобновят икономическите си действия ", сподели Франциск по време на обичайна си седмична визита.

"Разбира се, само че това обикновено не би трябвало да включва обществени несправедливости и увреждане на околната среда. Днес имаме опция да изградим нещо друго ", посочи папата.

Благотворителността не е задоволителна, с цел да се помогне на бедните и прикани за основаването на по-справедлив стопански модел, който да отстрани аргументите за неравенството, акцентира той. Франциск посочи, че достъп до възможна ваксина против Ковид-19 би трябвало да бъде обезпечен за всички хора.

"Ще бъде тъжно, в случай че богатите получат предпочитан достъп до имунизацията за Ковид-19. Ще бъде тъжно, в случай че имунизацията стане благосъстоятелност на една или друга страна, в случай че не е универсална и за всички ", сподели Франциск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР