Пандемията от коронавируса се превърна в тежко испитание не само

...
Пандемията от коронавируса се превърна в тежко испитание не само
Коментари Харесай

COVID-19 докара нова Студена война и Политическа шизофрения

Пандемията от ковид се трансформира в тежко испитание освен за световната стопанска система, само че и за обособените страни и техните държавни управления и режими. Всекидневните сводки основават усещане, че се води война и посочени щабове или упълномощени лица оповестяват броя на жертвите и ранените. Загубите на фронта тази заран са… Така звучат информациите, заприличващи от ден на ден на военни официални съобщения.
Надпреварата сред великите сили и техни спътници в основаването на ваксини и медикаменти за битка с COVID-19 от ден на ден припомня конкуренцията във въоръжаването сред комунистическия Изток и капиталистическия Запад. Преди 30 години с тези вести започваха всички излъчвания на медиите.

И в този момент се мерят мускули по същия метод. През последните няколко месеца десетки известия за финален стадий от проучвания на нова ваксина се борят за място в осведомителния поток. Вътрешната политика на Русия, Китай, Съединени американски щати, Германия, Англия, Франция е напрегнат поради натиска на ръководещите да се разгласи преимуществото на съответните лаборатории и университети. Сякаш става дума за ракети и нуклеарно оръжие. Русия първа разгласи, че е основала ваксина. Останалите реагираха като ужилени. Срещу научното достижение на съветските учени бяха отправени сериозни забележки, подозрения и намерено съмнение. И те бяха възприемани драговолно от доста хора по света. И не, тъй като съветските мозъци в тази област не са известни, а тъй като Кремъл от много време употребява тематиката за политическа агитация.

Абсолютното същото обаче се прави и в съперниците на Москва. „ Ще създадем невиждана ваксина и медикаменти против ковид “, - не стопира да повтаря Доналд Тръмп.

Китай на собствен ред оповести, че в финален стадий е основаването на няколко ваксини, от които ще се произведат милиарди дози.

Четири от предстоящите всеки миг 10 подготвени ваксини, минали през тествания, са китайски теоретичен артикул. Три са владеене на американските компании Novavax, Moderna и Pfizer (последната е взаимно с немската BioNTech и китайската Fosun Pharma).

На последната права е и създаването на английската компания AstraZeneca и Оксфордския университет, както и съветската максина на Националния проучвателен център „ Н.Ф. Гамалеи “. В листата е и създаването на белгийската компания Janssen Pharmaceutical Companies, дъщерна на американската Johnson&Johnson.

Същото е както когато Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики се надпреварваха в космоса. Истинска Студена война, - счита Бред Лонкър, създател на американския биотехнологичен фонд. Той работи с китайски учени и споделя, че за тях „ достиженията в здравната област не са единствено предмет на национална горделивост и отбрана на здравето на жителите, само че и метод да се извоюва предимство над другите “.

Светът е полудял, в това към този момент никой не се съмнява. Проблемът с пандемията у част от предизборната акция за президент на Съединени американски щати. Той е на дневен ред във всяка една страна и множеството политици се пробват да употребяват заболяването за свои политически цели. България не прави изключение. Само преди дни министър председателят Борисов даде обещание над 5 млн лв. за закупуване на „ Ремдесивир “, чудотворното лекарство, излекувало Доналд Тръмп. „ Да са цялостни складовете “, - похвали се Борисов.

Американците в това отношение към този момент са първенци. Правителството към този момент е сключило контракти с една компания за 100 млн дози от бъдещата им ваксина. С други концерни са контрактувани още 300 млн ваксини, при население от към 340 млн души. Почти цялото налично количество от „ Ремдесивир “ сега е в Съединени американски щати, а други страни поръчват нови и нови количества…

Евросъюзът е договорил до момента 600 млн дози от двама снабдители на бъдещата максина. Водят се договаряния с още четири производителя, които приключват тестванията.

Япония е договорила доставката на 120 млн дози, като договаря още 40 милиона.

Англия е договорила пазаруването на 340 млн дози при население към 70 млн души.

500 млн ваксини са договорили Виетнам, Индонезия и Бразилия.

Изследвания на интернационалните екипи потвърждава, че множеството от тези дейности се подхващат от държавните управления за печелене на червени точки пред гласоподавателите. Посланието е: Ние се грижим за вас, желаеме вашето доверие. В някои страни пандемията е единствения мотив, поради който държавното управление към момента е на власт. Същото може да се каже и за България.

Великите сили се надпреварват освен в обезпечаването на ваксини и медикаменти за личното население, само че и за завладяване на непознати страни и пробутване на политики. В този смисъл Китай съвсем е завладял Африка.

Русия също не изостава. Москва към този момент е получила 50 поръчки за ваксина. 32 млн дози желае Мексико. 50 милиона – Бразилия. Индия е договорила 100 милиона. В листата са още Непал, Египет, Узбекистан, Беларус, Венецуела и други

Политиката още веднъж изпревари медицината и проблемите на популацията с подлия вирус. Руският академик, акад. Игор Гундаров, прочут епидемиолог дефинира обстановката като „ тотална неуравновесеност “. Според него коронавирусът е тук и ще остане вечно. Трябва да проумеем и да свикнем с тази мисъл. Друг е по-големият проблем, съгласно него. Това е „ тоталната неуравновесеност “, с която би трябвало да се борим с всички сили. Той дефинира следните признаци на това „ заболяване “.

Мания от смъртна заплаха и непрекъснат боязън . Казват ви: Хората умират. Нищо сходно! Смъртността от пневмония, да вземем за пример е по-ниска в сравнение с преди година.

Втори признак: Алогично мислене. Логиката се срина и всички се втурнаха да купуват тоалетна хартия и елда. И логиката изчезна.

Трети признак: Раздвоено схващане. Властите от една страна споделят: епидемиологичната обстановка е овладяна. А от друга повтаря: Много е ужасно, умират хора, слагайте маски и спрете да излизате.

Четвърти признак: Емоционална дивотия. Възрастните под ключ. Преследват и глобяват хората без маски.

Всичко това, безапелационен е акад. Гундаров е политическа шизофрения .

По материали от непознати медии
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР