Пандемията от коронавируса принуди членовете на ЕС да свалят маските,

...
Пандемията от коронавируса принуди членовете на ЕС да свалят маските,
Коментари Харесай

Западът приема мигранти, а не помага на Италия - защо?

Пандемията от ковид принуди членовете на Европейски Съюз да смъкват маските, доказвайки, че европейската взаимност не съществува и всеки в този момент е самичък за себе си. Това мнение изрази специалистът от Руския институт за стратегически проучвания (РИСИ) Игор Пшеничников. Според него в последна сметка може да се стигне до това Европейски Съюз вечно да загуби предходния си образ или даже да престане да съществува.
Мнение в този дух изрази и геополитическият анализатор Валентин Вацев. В изявление пред БНР той показва, че световната злополука закономерно завършва историята на глобализацията. Европейски Съюз не е показал взаимност с Италия при експлоадирането на епидемията от ковид там, което демонстрира, че Европа навлиза в епохата на възраждането на националните страни, съобщи още той.
В обществените мрежи тази теза също стартира да набира известност. Представяме ви мнението на историкът Траян Димитров, член на ИК на " Възраждане ".
Ето и мнението му:
Добро утро! С риск да си печеля следващата подготовка за моите политически възгледи ще напиша следното:
Европейски Съюз е следващият неправилен и неефикасен съюз, който се разпадна. Беше му задоволителен един вирус. Като фойерверки в новогодишна нощ изгърмяха по този начин мощно проповядваните от съюза демократизъм и отворени общества. Ясно се, видя, че Западът е по-склонен да се самоубие с мигранти от третия свят, в сравнение с да помогне на друга европейска страна. Уважаеми псевдо борци за права и тъждество, вашето двуличие лъсна! Няма да споделям като какво.
Този вирус може би се явява като катарзис за Европа. Пречистване на прогнилия демократизъм и възвръщане към корените на национална Европа. Обединена не заради стопански интерес, а с помощта на нациите, които я построяват. За жал ще загинат доста хора, които не заслужават тази орис. Както е било и във войните. А може би това е новият тип война, която се води. Не виждаш и не знаеш своят зложелател. Не знаеш кой ти е другар и кой зложелател.
И като стана дума за другарства и врагове… Съединени американски щати затвориха своите граници. За следващ път потвърдиха, че те филантропична помощ не изпращат, а единствено военна. И то там където имат ползи и желаят да владеят. За сметка на това, Русия, която беше оповестена за дяволът пристигнал на Земята изпрати помощ на Италия. Държавата, която търпи наказания и е хулена от всички, сподели по какъв начин би трябвало да се работи в сложни времена. И идващият път, когато европейските водачи тръгнат да се държат за ръчичка като безпомощни деца, дано си спомнят за това, което направиха руснаците. Те са образец за единение и взаимопомощ. Същото важи и за Китай. Всички чакаха да видят какъв ще бъде резултатът от ковид без да им предложат помощ. Затворихме се като костенурки в черупките си. Е, те и сами се оправиха, може би тъй като и на тях им бяха наложени наказания. И вместо да се изолират и да си гледат спокойствието изпратиха в Бергамо екипи, които да оказват помощ. Кубинците също. За тези, които не знаят Куба е остров. Най-лесно е да се затворят и вирусът в никакъв случай няма да стигне до тях. Но не, те също са индивиди и отидоха в Италия да оказват помощ.
Стигаме и до България… Ако, когато тук пристигна ужасът кой ще ни помогне на нас и кой ще желае помощ? Ще изпратим Росен Плевнелиев или Иво Инджев в Москва да се моли на Русия? Или Александър Йорданов в Китай? Крайно време е да излезем от предишното и да го оставим в историята. Да спрем да гоним и да бъдем призраци. Да погледнем какъв е българският интерес, а не да се разделяме на фоби, фили, леви или десни. В днешният свят политическите идеологии са извънредно размити. Нека да търсим и поддържаме тези, които са хора и България има интерес от поддържането на връзки с тях. Защото ясно се видя, че демокрацията и либерализмът няма да ни спасят. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР