Пандемията от коронавируса (официално известен като SARS-CoV-2) разпали нова вълна

...
Пандемията от коронавируса (официално известен като SARS-CoV-2) разпали нова вълна
Коментари Харесай

Не, 5G няма никаква връзка с пандемията

Пандемията от ковид (официално прочут като SARS-CoV-2) разпали нова вълна от конспирации, които незабавно я свързаха с погрешните изказвания за въздействието на 5G мрежите върху човешкото здраве. Според някои новите безжични сигнали спомагат за разпространяването на болестта или предизвикват рак, а съгласно други технологията ще се употребява, с цел да управлява съзнанието ни и още куп други измислици.

Съмнителни жълти уеб сайтове и Фейсбук групи не пропущат нито една рецесия, с цел да прокарат своята изразителност на боязън, а неуместните им изказвания се вливат в голямото море от информация, което прави отсяването на истината още по-трудно.

В този миг тези източници на подправени вести се възползват от породилите се терзания от пандемията, с цел да експлоатират по-лесно информационно-уязвимата част от популацията. Причините за тази хибридна война са доста – финансов интерес, похищение на внимание от други проблеми, всяване на спомагателна неустановеност у хората с политически цели.
Каквито и да са подбудите, действителността е друга: нито 5G предизвиква рак, нито е причина за COVID-19.

5G честотите не са рискови

Подобни изказвания са плод на нечии мечти и нямат нито едно научно удостоверение. Въпреки това, доста от конспираторите държат на тезата, че по-високите честоти, с които се чака да работят 5G мрежите, ще ни облъчват повече. Ние обаче и до момента сме били подложени на сходни и даже по-високи честоти и няма доказателства, че те предизвикват рак или пък да имат каквато и да е връзка с пандемията.

Нека не забравяме, че първоначално технологията ще навлезе у нас в честотния обсег от 3.5 GHz, който е по-нисък даже и от всеобщо употребяваните 5 GHz в домашните рутери. Единственият нов детайл на 5G е потреблението на милиметрови талази (mmWave), чиито честоти са в диапазона от 30 до 300 GHz. В подтекста на 5G обаче се употребява обсег, който е под долния предел от 30 Ghz. Конспиративните теории настояват, че точно тези честоти провокират радиационно облъчване и отслабват клетките и имунната ни система.

Това изрично не е правилно. Всички честоти, които ще се употребяват за 5G, са от спектъра на така наречен нейонизиращи лъчения, което значи, че нямат нужната сила да разрушат връзки сред електроните в атомите или молекулите на клетките. Следователно те не биха могли да имат никакъв биологичен резултат върху живи организми.

Нека не забравяме, и че милиметровите талази имат много по-слаба проникваща дарба от сегашните 3G и 4G честоти и могат елементарно да бъдат спрени от кожата. Така или другояче те няма да се употребяват на всички места, а единствено в гъстонаселени зони, като да вземем за пример площади и игрища, където ще е необходим повече потенциал на мрежата. Милиметровите талази са с толкоз понижен обсег, че биха били всмукани даже от дъжд, което на процедура доста лимитира потреблението им.

5G оказва помощ в битката с COVID-19

Южна Корея и Китай са пионерите при 5G технологията, а към днешна дата тъкмо в двете страни виждаме трагично усъвършенстване на обстановката при преодоляване на епидемията от ковид. 5G мрежите могат да се окажат решителен фактор в оправянето с сходни бъдещи рецесии.

Свидетели сме по какъв начин компаниите реорганизират своите действия, с цел да могат техните чиновници да не са подвластни от работата в офис и по този метод вземат решение въпроса с ежедневните пътувания в изискванията на обществена изолираност. 5G мрежите и високоскоростната и надеждна връзка, която обезпечават, ще разрешат на доста повече хора да продължат да бъдат продуктивни без значение къде се намират, без да бъдат под въздействието на външни фактори като превоз, метеорологични съмнения и епидемии.

Подобни преструктурирания биха разпръснали доста чиновници надалеч от зони с централизация на офис здания, а даже и от огромни обитаеми места. По тази причина Европейски Съюз реши да освободи честотите в обсега 700 MHz – едни от най-ниските употребявани в миналото в мобилни мрежи, с цел да може с по-малко вложения в инфраструктура да се обхване още по-голяма територия, в това число и по-слабо обитаемоте места, тъй че дигитализацията на обществото да се форсира още повече.

За да отговорим на потребностите на новото десетилетие и с цел да можем да се оправяме по-ефикасно с световни провокации като настоящето, 5G би трябвало да е на всички места.

А за края на пропагандата против 5G и подправените вести за COVID-19 и мрежите от ново потомство ще ни би трябвало малко самообладание и повече осведоменост. Забелязахте ли по какъв начин притихнаха антиваксърите и антинорвежците? Това ще се случи и с анти-5G придвижванията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР