Пандемията от коронавируса може да отчете спад през октомври тази

...
Пандемията от коронавируса може да отчете спад през октомври тази
Коментари Харесай

Китайски експерт: Спад в разпространението на коронавируса може да има през октомври

Пандемията от ковид може да регистрира спад през октомври тази година, само че времева рамка за края на разпространяването на вируса към този момент няма. Това е мнение на специалиста от шанхайската болница " Хуанан " Чжан Мънхуан, представено от китайския в. " Шанхай дейли ", съобщи ТАСС.

" Най-благоприятният сезон може да стане есента, доколкото има възможност разпространяването на вируса да означи спад през октомври " , споделя специалистът, само че предизвестява, че по-късно вирусът ще се резервира още дълго време.

Това мнение специалистът изрази по време на видеконференция, отдадена на разпространяването на новия ковид, в която участваха както китайски, по този начин и задгранични експерти. Сред специалистите обаче нямаше единодушие по въпроса дали повишението на температурата на въздуха ще способства за отслабването на вируса .

В сегашния миг напъните би трябвало да бъдат фокусирани върху предприемане на ограничения в отговор на изменението на вируса и обособяване на повече внимание на пациентите, които придвижват вируса в лека форма, защото те съставляват 80 % от общия брой на случаите на болест, счита професорът по медицина от Масачузетския университет Лу Шан.

Има 30-40 процентна възможност да се овладее пандемията в течение на година, само че съществуват и съществени опасения, че вирусът ще продължи да се популяризира из целия свят , споделя вирусологът от Хонконгския университет Цзин Дунян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР