Пандемията от коронавируса COVID-19 е далеч от стихване, напротив, тя

...
Пандемията от коронавируса COVID-19 е далеч от стихване, напротив, тя
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията се ускорява

Пандемията от ковид COVID-19 е надалеч от намаляване, в противен случай, тя се форсира. Такова предизвестие насочи ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус по време на видеоконференция от седалището на организацията в Женева. Той прикани нациите да работят, до момента в който е допустимо в опит да трансформират траекторията на пандемията, заяви RT.

„ 67 дни деляха първия докладван случай до отчитането на общо 100 000 случая, за 11 дни достигнахме вторите 100 000 случая и единствено за четири дни третите 100 000 “, сподели той като илюстрация на ускоряването на разпространяването на болестта по света. Случаите на ковид към този момент са регистрирани в „ съвсем всяка страна “ в света, добави той.

Все още е допустимо да се преодолее отрицателната наклонност, добави шефът на СЗО, призовавайки страните да работят. „ Ние не сме безпомощни наблюдаващи. Можем да променим траекторията на тази пандемия “, акцентира още веднъж Гебрейесус.

Шефът на СЗО също разяснява ограниченията за блокиране и ограничение на популацията, прилагани от доста страни по света. Призовавайки хората да останат у дома и да са оптимално обществено дистанцирани, той към момента твърди, че това е най-много пазаруване на време, само че по своята същина тези ограничения са и „ отбранителни “.

Това няма да ни помогне да преодолеем заболяването , предизвести Гебрезий.

„ За да спечелим, би трябвало да нападаме вируса с нападателни и целенасочени тактики, като тестваме всеки подозрителен случай, изолираме и се грижим за всеки доказан случай и наблюдаваме всеки непосредствен контакт “, изясни той и добави, че възходящият брой инфекции измежду медицинските служащи в международен мащаб също е „ тревожна “ наклонност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР