Пандемията от коронавирус възпрепятства пристигането на новите чуждестранни треньори на

...
Пандемията от коронавирус възпрепятства пристигането на новите чуждестранни треньори на
Коментари Харесай

Вирусът бави руски треньори за националите по биатлон

Пандемията от ковид попречва идването на новите задгранични треньори на мъжкия народен тим по биатлон. За промяната на беларусина Николай Захаров като старши треньор пръв заяви състезател №1 на България за 2019 година Владимир Илиев предишния месец, а през днешния ден новината беше доказана публично от президента на федерацията (БФБ) Екатерина Дафовска.

Олимпийската шампионка от Нагано `98 обаче отхвърли да разкрие имената на бъдещите наставници. Само заяви, че са от Русия и заради тази причина скоро няма да могат да дойдат в България.

" Разговорите ги водих още на международното състезание - описа Дафовска. - Имам потвърждението, само че вирусът обърка нещата. Мога да кажа единствено, че са съветски треньори и по тази причина не можем сега да ги вкараме в страната, с цел да стартират подготовка с мъжкия тим. Не са инцидентни, треньори с доста огромен опит са. Но не желая да оповестявам имена, преди да съм сигурна, че ще можем да ги притеглим и да влязат в България. Двама са - един старши треньор и един по пукотевица. "

Също по този начин шефът на БФБ разгласи, че от новия сезон всички състезатели от мъжкия тим ще упражняват дружно. Това касае най-много Красимир Анев, който през последните години се приготвяше самостоятелно с персоналния си ментор Георги Фъртунов. Дафовска акцентира, че на тази процедура ще бъде комплициран край: " Обединяваме Краси с мъжкия тим. Няма да има самостоятелни треньори. "

Заради изключителната епидемиологична конюнктура се планува подготовката на националите да стартира по-късно от плануваното. Има възможност по-рано да стартират единствено дамите, чиито тренировки ще се организират в България под управлението на старши треньора Михаил Клечоров. По думите на Дафовска има четири разнообразни разновидността за лагери - Белмекен, Банско, Самоков и Боровец.

Днес Клечоров и изгряващата звезда на женския народен тим Милена Тодорова бяха наградени като " Треньор №1 " и " Спортист №1 " на България за януари. Двамата станаха спечелили в обичайна журналистическа анкета на пресклуб " България ", където приказваха пред медиите.

" Оценявам този сезон като доста сполучлив за мен. Постигнах всичко с помощта на треньора ми и на федерацията, които доста ми оказват помощ. Бях подготвена за нещо сходно. Надявам се за идващия сезон да се приготвя добре и той да бъде най-малко толкоз сполучлив или даже повече ", сподели 22-годишната Тодорова, която през януари завоюва три медала на международното състезание за девойки в Ленцерхайде (Швейц) - сребро в самостоятелната дисциплинираност на 12,5 км и бронз в спринта на 7,5 км и в преследването на 10 км.

" Тези резултати нямаше по какъв начин да ги реализираме единствено двамата, зад нас има цялостен екип - разяснява Клечоров. - За мен нейните резултати не бяха изненада, тъй като тя сподели, че с една чиста пукотевица може да заеме положителни позиции. Трябва да се акцентира на стрелбата, тъй като при нея тя има пасив , само че в биатлона и двата съставния елемент са значими. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР