Пандемията от коронавирус в Швеция ще се отрази по-късно на

...
Пандемията от коронавирус в Швеция ще се отрази по-късно на
Коментари Харесай

Последствията от пандемията

Пандемията от ковид в Швеция ще се отрази по-късно на пазара на недвижими парцели. „ Очакваме покупателната интензивност да бъде по-ниска от нормалната, което значи по-висок % безработица. Жилищният бранш и пазарът на недвижими парцели като цяло, както и строителството, ще са в изключително тежка обстановка през втората половина на настоящата година” предвижда Кристина Ниман, анализатор в локалната банка Handelsbanken.

Пазарът на жилища и строителството в скандинавската страна до момента не са потърпевши мощно от икономическата рецесия породена от пандемията с ковид, само че към този момент се виждат признаци на застоялост, а цените през април регистрират лек спад. По данни на компанията Valueguard, кондоминиумите са поевтинели с 3.4% през предишния месец на годишна база, а при частните жилища обезценяването е 1.1%.

Независимо на лекото възстановяване на обстановката през месец май, от Handelsbanken чакат, че цените на жилищата ще продължат да падат. „ Прогнозираме постепенно възобновяване от сегашната рецесия и висок % на безработица най-малко няколко години”, добавя Ниман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР