Пандемията от коронавирус в Албания ще отмени тази година традиционното

...
Пандемията от коронавирус в Албания ще отмени тази година традиционното
Коментари Харесай

Без абитуриентски балове в Албания заради коронавируса

Пандемията от ковид в Албания ще анулира тази година обичайното отбелязване на завършването на междинното обучение.
За възбраната на абитуриентските балове заяви министърът на образованието Беса Шахини. Тя изясни, че това се постанова заради невъзможността да се обезпечи физическа отдалеченост сред учениците, тъй че би трябвало да се откри различен метод за празнуване.
По-рано беше обявено, че до края на тази образователна година учениците и студентите няма могат да се върнат в образователните стаи.
Училищата, които бяха затворени на 9 март, ще отворят още веднъж порти чак през септември. Преди това в тях ще могат да влязат само учениците, които би трябвало да се явят на матура.
Министърът Шахини акцентира, че връщането на зрелостниците в учебно заведение не е наложително. Това се прави по гледище на самите възпитаници, които са декларирали, че имат потребност от съвещания преди матурите. Тя предложи, в случай че е допустимо, въпреки всичко да се въздържат от вървене в учебно заведение и да работят отдалечено.
По време на матурите ще бъде разрешено наличието на 10-12 възпитаници в едно помещение, като за задачата ще бъдат употребявани и постройките на главните учебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР