Пандемията от коронавирус се ускорява. За това предупреди директорът на

...
Пандемията от коронавирус се ускорява. За това предупреди директорът на
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията се ускорява, пазете бебетата и децата

Пандемията от ковид се форсира. За това предизвести шефът на Световната здравна организация на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.
„ Бяха нужни 67 дни от първия докладван случай, с цел да достигнем първите 100 000, 11 дни за вторите 100 000 и единствено 4 дни за третите 100 000 случаи “, сподели той. Според него пандемията е надалеч от затихване.
Гебрейесус разгласи, че ще изиска от страните от Г-20 да усилят производството на защитни дрехи и маски, както и да не слагат забрани върху износа им. СЗО към този момент прикани производителите и доставчиците да създадат собствен приоритет изпращането на сходно съоръжение към най-тежко засегнатите региони. „ Нуждаем се от единение на Г-20, които държат над 80 на 100 от световния БВП. Много хора ще загинат, в случай че не доставим на лекарите защитни дрехи, с които да работят “, предизвести той.
От Световната здравна организация оповестиха още, че родителите би трябвало да създадат всичко допустимо да предпазят децата си от ковид. Това стана, откакто ново изследване опроверга досегашните схващания и сподели, че бебетата и доста дребните деца от време на време може да развият съществени затруднения. В проучването са включени 2 143 случая на бебета и деца, които са потвърдени сред 16 януари и 8 февруари в Китай. Според данните, оповестени в списание „ Педиатрия “, над 90 на 100 от случаите са протекли асимптоматично. Въпреки това е имало 6 %, при които коронавирусът е протекъл тежко. „ Трябва да сме подготвени за опцията болестта да аргументи съществено заболяване у деца “, предизвестиха специалисти от СЗО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР