Пандемията от коронавирус разтърси света на спорта в глобален мащаб,

...
Пандемията от коронавирус разтърси света на спорта в глобален мащаб,
Коментари Харесай

Световната рекордьорка в стийпълчейза помага в семейната ферма по време на пандемията

Пандемията от ковид раздруса света на спорта в световен мащаб, причинявайки прекъсване на всички спортни надпревари и шампионати.
От 13 март, когато Кения рапортува за първия си доказан случай на ковид, локалните спортове пострадаха и атлетиката също не беше пощадена.

През март спортисти, които упражняват в разнообразни лагери в цялата страна в подготвеност за сезона, бяха принудени да се приберат у дома и да се занимават с други неща след възбрана на всички спортни действия и обществени събирания от страна на държавното управление в опит дабъде лимитирано разпространяването на ковид.

Правителството също вкара насоки за обществено разграничаване. Много от спортистите се захванаха със земеделие, което дава обещание положителни облаги, откакто пропуснаха целия сезон в атлетиката.

Световната рекордьорка на 3 000 метра стийпълчейз Беатрис Чепкоеч е заета да оказва помощ на родителите си вкъщи с рандеман на дърва за огрев и бране на чаени листа в фамилната плантация.

Чепкоеч се отдръпна в дома си в село Бесиобей, където тренира сама, а също по този начин прекарва останалото време, помагайки на родителите си.

“Целият сезон към този момент се губи и ни остава единствено да вършим лесни тренировки като един от методите да поддържаме форма. Но като състезател аз също би трябвало да бъда в добра форма ако надпреварите бъдат позволени”, показа кенийката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР