Пандемията от коронавирус промени начина ни на живот, засегна ни

...
Пандемията от коронавирус промени начина ни на живот, засегна ни
Коментари Харесай

Йотов: Ние сме едно цяло и сме силни като Кубратовия сноп пръчки

Пандемията от ковид промени метода ни на живот, засегна ни в най-уязвимото – човешкото здраве, фрапантно се отразява и върху стопанската система. Вярвам, че ще преминем през тези компликации, ще извлечем поучения и ще станем по-силни и по-добри. Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова в писмо-обръщение към българските общности зад граница. Вицепрезидентът и екипът ѝ поддържат непрестанни контакти с над 150 сдружения на българи от 33 страни, показва прессекретариата на президентството.

" Обръщам се към вас, с цел да споделя тази религия. За да ви уверя, че българите тук, в България мислим за вас. За всички нас е значимо в този миг да останем дружно, да поддържаме връзката посред ни, въпреки и виртуално. И нека да има повече положителни вести. Общуването, съчувствието и разбирането оказват помощ да преодоляваме компликациите и в фамилиите, и в специалността, и в обществата, където живеем “, акцентира вицепрезидентът.

Йотова показва, че всеки ден е тестване за хората на първа линия – медици, органи на реда, всички, чиято активност е витално значима през днешния ден – работещите в търговията, превоза, производството, администрацията. " Те се нуждаят от нашата поддръжка и отговорност. Трябва да оказваме помощ на най-уязвимите, на останалите без прехранване, на всички, които мъчно се оправят сами “, приканва вицепрезидентът.

Илияна Йотова показва своята горделивост и благодарност към всички българи – в България и отвън страната, които са в предните редици на битката с рецесията. " Може да сме обречени на изолираност, само че не и на безучастие. Всеки от нас има с какво да помогне. Всеки през днешния ден е воин “, акцентира вицепрезидентът.

Илияна Йотова приканва да запазим единението като наша опора. " Повече от всеки път имаме потребност от единство посред ни, да протегнем ръце едни към други. Ние сме едно цяло и сме мощни като Кубратовия вързоп. Подавам ръка към всеки един да не остава самичък, в цифровия век е елементарно да си пишем, да приказваме, да споделяме “, декларира вицепрезидентът.

В писмото си вицепрезидентът Йотова уверя, че плануваният конгрес за единението на българите в България и по света ще се организира, когато отшуми пандемията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР