Пандемията от коронавирус преобърна живота ни. Много от нас забравиха

...
Пандемията от коронавирус преобърна живота ни. Много от нас забравиха
Коментари Харесай

Кои навици от живота в изолация да запазим завинаги

Пандемията от ковид прекатурна живота ни. Много от нас не помниха натоварените си графици. Започнахме да прекарваме голяма част от времето си у дома, да работим от вкъщи, да поддържаме връзка виртуално.
 Пандемията от ковид, хората и позитивните промени
Как пандемията промени хората

Позитивната страна на нещата

Наред със сериозните разтърсвания, които ни донесе пандемията, тя ни обезпечи и напълно нов взор върху смисъла на живота, осъзнаването значимостта на здравето и на връзките ни.

Независимо какви са прогнозите за развиване на пандемията, ще има ли нов пик и ново затваряне по домовете, е добре да запазим някои от добитите по време на изолацията привички.

Поддържане по-здрави връзки
 Снимка 498444

По време на изолацията осъзнахме какъв брой значими за нас са фамилията и другари ни. „ Взаимоотношенията в живота ни дефинират нашето психологично здраве “, изяснява психологът Тунтея Ямаока, представена от The house Of Wellness. Важно да помним какъв брой сме свързани с другите и да се опитаме да поддържаме положителните връзки, като поставяме по-съзнателни старания да достигнем до околните си - без значение дали това ще стане с видео връзка или с просто телефонно позвъняване.

Приемане на спокойствието и тишината

Паузата в нашия нормално забързан живот акцентира значимостта на това, да се научим да одобряваме моменти на тишина и успокоение. Това време ни разрешава да спрем и да насочим вниманието си все още. Така започваме да взимаме съзнателни житейски решения, вместо да реагираме от самото начало на това, което се случва към нас.

Повече извършения
 Снимка 498443

По време на изолацията се появи и нов термин - корона килос, или това са килограмите, насъбрани поради седенето на едно място и напрежението. След това множеството от нас се взеха в ръце и започнаха да упражняват. В последна сметка това се трансформира в един огромен плюс на изолацията - научихме се да отделяме повече време за извършения и физическа интензивност.

Време за занимания, които в действителност ни харесват

Независимо дали сме се научили да си вършим самун със закваска или сме преоткрили любовта към четенето, изолацията даде чудесна опция да вършим нещо единствено за наслаждение. Дори и графикът ни скоро отново да стане претрупан, добре е да запомним, че е значимо да отделяме време за занимания и занимания, които носят наслаждение. " Тези занимания усъвършенстват нашето психологично здраве, тъй като ни разрешават да творим, да бъдем себе си и да вършим това, което обичаме ", споделя Тунтея. А това покачва качеството на живот.
 Мерки за идната пандемия - в този момент, на момента
Мерки за идната пандемия - в този момент, на момента

Предотвратима ли е огромната рецесия с вируса
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР