Пандемията от коронавирус предизвика безпрецедентна спешна ситуация в образованието“, като

...
Пандемията от коронавирус предизвика безпрецедентна спешна ситуация в образованието“, като
Коментари Харесай

Десет милиона деца в риск да отпаднат трайно от училище

" Пандемията от ковид провокира „ невиждана незабавна обстановка в образованието “, като към 10 милиона деца са в риск да не се върнат в никакъв случай повече в клас, предизвести организацията „ Спасете децата ” /Save the Children/, представена от Агенция Франс Прес.
Британската благотворителна организация цитира данни на ЮНЕСКО, които демонстрират, че през април 1,6 милиарда младежи са били възпрепятствани да посещават учебно заведение или университет поради ограничения за преодоляване на COVID-19 - към 90 % от цялото учащо се население в света.
„ За първи път в човешката история цяло потомство деца и младежи в международен мащаб е нарушило просветителния си развой “, се споделя в нов отчет „ Save our Education “.
В него се споделя, че икономическата рецесия може да докара до последна беднотия спомагателни 90 до 117 милиона деца, като това ще окаже резултат върху образованието им.
Тъй като доста младежи са длъжни да работят или девойките са принудени да встъпят в ранен брак, с цел да устоят фамилиите си, това може да докара до отпадането от просветителните системи на сред 7 и 10 милиона деца.
В същото време благотворителната организация предизвести, че рецесията може да остави дефицит от 77 милиарда $ в бюджетите за обучение в страните с невисок и междинен приход до края на 2021 година
Благотворителната организация прикани държавните управления и донорите да влагат повече средства в нов световен учебен проект, с цел да оказват помощ на децата да се върнат в учебно заведение, когато е безвредно и до тогава да поддържат отдалеченото образование, предава БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР