Пандемията от коронавирус още не е достигнала своя пик в

...
Пандемията от коронавирус още не е достигнала своя пик в
Коментари Харесай

СЗО: Пикът на коронавируса в Африка предстои

Пандемията от ковид още не е достигнала своя пик в Африка. Съществуващите закани за публичното здраве и проблемите, свързани с провеждането на всеобщо тестване, ще влошат съществуващата епидемиологична конюнктура, съобщи ръководителят на програмата на СЗО за реакции при изключителни обстановки в Африка Мишел Яо.
Заразените с ковид в Африка сега съставляват 1,5 % от общия брой на заболелите в света. Според Яо, това число продължава да се усилва, макар че растеж на инфектираните се следи единствено в няколко страни като ЮАР, страните от Северна Африка, в Нигерия и Гана в западната част на континента, и в Камерун и Конго в Централна Африка, предават РИА Новости, представени от БГНЕС.
В тях се следи растеж, само че нито една от тези страни не минала пика на болестта.
Трябва да се обезпечи опция всички инфектирани с ковид, дори да е безсимптомно, да бъдат включени в статистиката, а казусът с всеобщото тестиране към момента не е решен, счита Яо.
В страни, в които в началото се съобщаваше, че няма инфектирани или са регистрирани единствено няколко случая, както в Централноафриканската република и Мавритания, в този момент броят им се усилва. Ситуацията рискува да стане още по-опасна, в случай че вирусът проникне в селските региони с ниско равнище на опазване на здравето.
В южната част на континента страните влизат в сезона на грипа, което в допълнение може да усложни обстановката. Риск съставляват и страните с въоръжени спорове, където филантропичните организации може да срещнат усложнения при работата с локалното население.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР