Пандемията от коронавирус не само провали края на миналия, но

...
Пандемията от коронавирус не само провали края на миналия, но
Коментари Харесай

Затворени глетчери могат да провалят сезона на Радо Янков

Пандемията от ковид освен провали края на предишния, само че е на път да спъне подготовката и за новия сезон на най-хубавия ни сноубордист Радослав Янков.

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини за 2016 година описа пред bTV, че има възможност глетчерите в Австрия и Швейцария да бъдат отворени единствено за локални поданици и спортисти и да не се позволяват хора от други страни.

“Това тотално ще обърка подготовката ни, тъй като имаме желание да я стартираме на сняг с месец по-рано от преди - през август поради по-ранното привършване на предишния сезон”, изясни 30-годишната звезда.
Освен последните два кръга от Световната купа през март, Радо пропусна да направи на сняг и значимото тестване на оборудването за новия сезон.

“Откакто останах вкъщи в Чепеларе след 3 март, не съм спирал да упражнявам. Ако бях пропуснал този интервал, след това нямаше по какъв начин да го наваксам, посочи Янков. - Имам много уреди в дома си, които съм събирал през годините и упражнявах в двора, до момента в който не можеше да се излиза. Сега към този момент съм на колелото в планината. Приятно ми беше да остана толкоз дълго с околните си, само че към този момент е време да се разделим, с цел да стартира още веднъж да упражнявам спорта, който ми е на сърцето.”
Радо разкри още, че употребява и валяк за втвърдяване на тревата като упражнение за баланс.

“Падам си фанатик на това райграсът в дребното ми дворче да наподобява съвършено и постоянно минавам от горната страна, с цел да се сгъстява тревата. Също толкоз деликатен съм към доматите си. Имам дребен парник с към 40-ина корена. Гледам ги напълно като био - без изкуствени торове и препарати, единствено с вода”, показа още сноубордистът, който научил доста за градинарството от татко си.

“Телеграф”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР