Пандемията от коронавирус не е попречила на провеждането на спортния

...
Пандемията от коронавирус не е попречила на провеждането на спортния
Коментари Харесай

Кристиан Димитров: Варна има нужда от база за водни спортове

 Пандемията от ковид не е попречила на провеждането на спортния календар във Варна и от него са отпаднали единствено няколко събития.  По време на надпреварите няма данни за инфектирани деца, родители и треньори, съобщи в предаването " Зала Пленарна " по Дарик шефът на общинската спортна дирекция Кристиан Димитров.  

Амбицията на общинската дирекция " Спорт "  е програмата, ориентирана към учебния спорт, да стане по всеобща. Тя планува част от часовете по физическо образование да бъдат провеждани от професионални треньори. Приоритет са груповите спортове, леката атлетика и плуването.

През последните години не правено толкоз доста за спортната инфраструктура във Варна, счита Димитров. Като образец той посочите новите три спортни комплекса. Този на улица " Студентска " беше открит преди няколко месеца. Скоро следва да бъде пуснат в употреба комплексът в квартал " Виница ", а строителството във " Владиславово " ще завърши до месец.

Според Кристиан Димитров Варна има потребност още от дребна подготвителна зала за към 1000 фенове и от база за водните спортове. Тя може да бъде построена в региона на пристанището или на Първа буна, добави още той.

Редица събития са включени в границите на Европейската седмица на спорта, която се организира за шеста поредна година във Варна до 30 септември. По време на самодейността в избрани часове ще могат да се употребяват гратис спортните общински комплекси в целия град. Цялата стратегия може да откриете ТУК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР