Пандемията от коронавирус накара хиляди родители да работят дистанционно. Истината

Пандемията от коронавирус накара хиляди родители да работят дистанционно. Истината ...

По време на пандемия: Как да работим от вкъщи с деца.

Пандемията от коронавирус накара хиляди родители да работят дистанционно. Истината е, че на всеки му се е налагало да си вземе „хоум офис”, когато детето е болно, но няколко дни нямат абсолютно нищо общо с няколко седмици. В началото може да изглежда доста забавно, но всъщност това означава и доста голям стрес, поне докато се научите как да балансирате между нуждите на професионалния и „майчинския” живот. Ето няколко трика от професионалиста в тази област, Бри Рейнолдс, която има деца на 12, 6 и 2 години и работи от уюта на собствения си дом вече близо 10 години.
1. Създайте график
Определянето на строг график, който възпроизвежда този на нормален учебен ден, е доста полезно. Особено, ако имате деца под 5, които са зависими от вашето внимание. Създайте рутина – час на ставане, закуска, обличане, следобедна почивка и т.н. Така хем ще организирате по-добре собствения си ден, хем децата няма съвсем да излязат „от форма”, когато стане време отново да се върнат в класните стаи.
2. Общувайте - дори повече, отколкото смятате за необходимо
Като човек, който работи дистанционно от десетилетие, Рейнолдс казва, че общуването е неин личен приоритет, който трябва да бъде „осъзнат и за който да мислиш постоянно“. Що се отнася до работния живот, добре е да бъдете прозрачни по отношение на факта, че жонглирате с нуждите на децата си, така че вашите колеги да не са изненадани. Може да бъде от полза да създадете електронна таблица с вашия мениджър и останалия екип, където всеки от вас да въведе информация за контакт при спешни случаи и вашата наличност за виртуални срещи и конферентни разговори.

Източник: actualno.com