Пандемията от коронавирус нахлу в живота на всеки един от

...
Пандемията от коронавирус нахлу в живота на всеки един от
Коментари Харесай

Снежна тренировка и трикови изпълнения от Маестро Федерер

Пандемията от ковид нахлу в живота на всеки един от нас – без значение от общественото състояние и без значение в коя част на света се намираме. Думи като като " карантина " и " изолираност " са измежду най-често употребяваните. Въпреки това, обществената изолираност предизвика от ден на ден спортисти да демонстрират креативност. След като по-рано през месеца, двама тенисисти демонстрираха, че карантината не може да ги спре изцяло и се любуваха на обичаната игра от балконите си, в този момент виждме друга досетливост, само че още по-звездна.

Нито карантината, нито снега могат да спрат негово величество – Роджър Федерер. Носителят на 20 трофеи от Големия шлем е изолиран в родината си Швейцария, където вали... сняг. Ако последното му оповестено видео в обществените мрежи демонстрира нещо, това е, че 38-годишният тенисист определно не е изгубил докосването си.

Making sure I still remember how to hit trick shots #TennisAtHome pic.twitter.com/DKDKQTaluY
— Roger Federer (@rogerfederer) March 30, 2020

В него тенисистът показва прецизното съблюдаване на ограниченията, свързани с ковид. Федерер е изолиран в снега, а негов сътрудник е единствено... стената. Както е известно, тенис сезонът е прекратен до 7 юни. Въпреки това, 38-годишният тенисист докава, че нито изолацията, нито снегът, могат да лишават от насладата му от играта.

Неслучайно загатваме неговата възраст, тъй като колкото повече доближа до 40-те, толкоз повече Роджър потвърждава, че като оставим настрани всичките извоювани трофеи и годините, в сърцето си той остава дете, което продължава да обича играта.

Последният шампионат, в който Федерер взе участие бе Откритото състезание на Австралия, където доближи до полуфиналите. През февруари, швейцарецът се подложи на интервенция на дясното коляно.

През предходната седмица Роджър Федерер стана следващият състезател, който се включи в подпомагането на засегнатите от ковид. 20-кратният притежател на трофеи от Големи шлем, разкри в обществените мрежи, че той и брачната половинка му – Мирка, са дарили 1 милион швейцарски франка за най-уязвимите фамилии в страната.

„ Това са предизвикателни времена за всички и не би трябвало да оставяме никого. Мирка и аз персонално взехме решение да дарим 1 милион швейцарски франка на най-уязвимите фамилии в Швейцария. Нашият принос е единствено началото. Надяваме се, че и други може да се включат в подпомагането на повече фамилии в потребност. Заедно можем да преодолеем тази рецесия. Останете здрави! “, написа Маестрото.

Регистрираните случаи на инфектирани с COVID-19 в Швейцария са над 10 000, като броят им доста бързо пораства.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР