Пандемията от коронавирус можеше да бъде предотвратена. Сега след нейното

...
Пандемията от коронавирус можеше да бъде предотвратена. Сега след нейното
Коментари Харесай

Чомски: Пандемията можеше да бъде предотвратена, имаше симулация в САЩ

 Пандемията от ковид можеше да бъде предотвратена. Сега след нейното привършване светът ще се сблъска със забравени проблеми като опасността от нуклеарна война и световното стопляне. Това сподели 91-годишният американски мъдрец и визионер Ноам Чомски, предаде  Bulgaria ON AIR.

Според него рецесията с ковид е била предизвестена. В изявление за хърватския мъдрец Сречко Хорват, един от най-известните критици на Съединени американски щати и капитализма приказва от офиса си, където се е изолирал непринудено.  

" Пандемията от ковид можеше да бъде предотвратена, информацията за това беше налична. През октомври 2019 година, тъкмо преди да избухне епидемията, имаше симулация на пандемия от този тип в Съединени американски щати ", изяснява той. 

Чомски приказва за " Събитие 201 ", което е било проведено от университета " Джон Хопкинс ", фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и Световния стопански конгрес. В щата Ню Йорк беше показана симулация на нов вирус, който съумява да убие 65 милиона души.  

" Нищо не беше направено. Кризата се задълбочи от измяната на политическите системи, които не обърнаха внимание на информацията, която им беше известна ", безапелационен е Чомски. 

Според Чомски се дължи на това, че няма облага от предотвратяването на бъдеща злополука. Философът акцнтира и метода на западния свят, най-много този на Съединените щати.  

" Един ден президентът Тръмп споделя: Няма рецесия, това е като грип. На идващия ден споделя: Това е ужасна рецесия и го знаех. И след това споделя: Трябва да се обърнем към бизнеса, тъй като би трябвало да печеля изборите ", разяснява философът. 

По думите на Чомски следва по-голям смут. Според него се надбягваме по ръба на бедствието, което е надалеч по-лошо от всичко, случило се до този миг в човешката история. Интелектуалецът с еврейски корени е безапелационен, че основаният стопански ред за гонене на свръхпечалби води до трагични резултати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР