Пандемията от коронавирус, която върлува в целия свят, засегна и

...
Пандемията от коронавирус, която върлува в целия свят, засегна и
Коментари Харесай

Модата vs Коронавируса

Пандемията от ковид , която върлува в целия свят, засегна и стилната промишленост.

Глобалното разпространяване на COVID-19 неизбежно повлия в отрицателен проект на продукцията и продажбите в този отрасъл. Но не се очакваше и друго, поради спешната обстановка .

Така коронавирусът смъкна международните фешън марки от подиумите в Париж и Милано, а седмиците на модата останаха отсрочени в необозримото бъдеще.

Големи модерно колоси обаче дадоха отговор на застрашителното предизвикателство , като интензивно се включиха в борбата с ковид – част от тях направиха големи парични дарения за лечебни заведения, други започнаха да шият защитни дрехи и маски за медиците, а трети се ориентираха в производството на консумативи и дезинфекциращи препарати.
 маски мода Gulliver/Getty Images

Италия е една от най-засегнатите страни от пандемията от ковид. Първо „ Армани груп “ разгласи, че четири от индустриалните линии на компанията в Италия стартират да шият защитни медицински дрехи за еднократна приложимост за лекарите и медицинските чиновници, които лекуват пациенти с ковид. „ Армани “ се включи и в дарителската акция в страната, като даде 1 250 000 евро на италианските служби за гражданска отбрана, на лечебни заведения и здравни заведения в Италия.

„ Страхувам се като всички хора “, призна Джорджо Армани.
 Джорджо Армани Gulliver/Getty Images
85-годишният дизайнер, който е родом от Емилия Романя, се наложи като огромна фигура на модата в столицата на Ломбардия - Милано . Тези две области са с най-вече смъртни случаи поради новия ковид в Италия. Когато бе оповестено за първия смъртен случай вследствие на COVID-19 в страната, Армани се готвеше да показа есенната си сбирка в Милано. Тогава дизайнерът реши да реорганизира активността си.

„ Случващото се ме засегна надълбоко. Като се има поради, че активността е замряла и държавното управление реши да се прекрати всяко произвеждане, което не е от първа нужда, си споделих, че би трябвало неотложно да отвръщам “, разясни той.
 маски мода Gulliver/Getty Images

„ Става въпрос за съвсем занаятчийско произвеждане , тъй като всички машини не са използваеми. Използваме и шевни машини “, означи той.

Американският дизайнер Ралф Лорън разгласи, че марката му стартира да създава защитни маски и дрехи за лекарите, като подсигурява, че 250 000 медицински маски и 25 000 защитни дрехи ще бъдат създадени от стилната къща. Освен това дизайнерът, който е на 80 години, подари посредством фондацията си 10 милиона $ в поддръжка на най-нуждаещите се в изискванията на пандемията.
 маски мода Gulliver/Getty Images

Модната диктаторка Донатела Версаче и наследницата й Алегра подариха 200 000 евро на болница в Милано.
               

A post shared by (@donatella_versace) on Mar 13, 2020 at 11:51am PDT

„ Във времена като тези е значимо да сме обединени и да поддържаме, както можем тези, които са на първа линия, борейки се всеки ден да спасят хиляди животи.

Ето за какво аз и Алегра, взехме решение да създадем подаяние от 200 000 евро на незабавното поделение на болничното заведение Сан Рафаеле в Милано “, написа през март в прочувствен пост в Instagram Донатела Версаче.
               

A post shared by (@dior) on Mar 20, 2020 at 11:00am PDT

Междувременно от фешън къща Dior посветиха своята индустриална площадка Saint-Jean-De-Braye з а произвеждане на огромни количества хидроалкохолен гел за безвъзмездна доставка до френските здравни управляващи, като приоритет сложиха публичните лечебни заведения в Париж.
 маски мода Gulliver/Getty Images
„ Горди сме, че участваме в тази самодейност, дружно с акциите на Givenchy и Guerlain . Всички сме обединени в тази битка против COVID-19 ”, показаха от Dior и изрекоха благодарността си към индустриалните екипи, които не стопират да работят, с цел да разрешат на повече здравни служащи да се защитят.
               

A post shared by (@dior) on Mar 31, 2020 at 1:00pm PDT

Много фешън и козметични компании са изправени пред финансови последствия, заради резултата на вируса върху производството и потреблението, а някои компании плануват понижаване на продажбите.
 маски мода Gulliver/Getty Images
И до момента в който стилният бизнес се пробва да се закрепи и да не се срине, от своя страна доста звезди си сложиха маски с логото на известните марки.
 
Billie Eilish wearing a mask November 2019. What did she know? What is she not telling us?
— cam ren (@alwaysbeingcam)

Дори и при пандемия се оказва, че модата още веднъж си намира път...

Маските от ден на ден се трансформират във модерно аксесоар. Наоми Кембъл най-добре знае това!

             

A post shared by (@naomi) on Mar 10, 2020 at 5:32pm PDT
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР