Пандемията от коронавирус, която парализира футболния живот по целия свят,

...
Пандемията от коронавирус, която парализира футболния живот по целия свят,
Коментари Харесай

Турски треньор: В България има много млади и талантливи играчи

Пандемията от ковид, която сковава футболния живот по целия свят, се оказа непредвидена причина за разпространение на българското състезание. Младият старши треньор на турския втородивизионен клуб Менеменспор - Джен Лаледжи си запълва времето като гледа записи на български мачове.

Специалистът признава, че по през целия ден на монитора пред него се въртят мачове от Албания, България, Хърватия, Румъния посредством разнообразни интернет-платформи и намира това за доста потребно. Той добавя, че това е превъзходен метод да стартира планирането на селекцията за новия сезон.

Менеменспор се намира на 12-о място в 1-а лига (второ ниво) на турското състезание с 35 точки след 28 кръга и нито има сериозна заплаха да изпадне, нито пък е покрай местата, които дават право на плейофи за влизане в Суперлигата.

През този сезон в тима от едноименното предградие на Измир блеснаха 22-годишният албански вратар Гентиан Селмани и неговият съотечественик Давид Донгджони.

" Разгледах в детайли лигите в Румъния, България и Хърватия, които са по-добри от албанската. Виждам, че има доста млади и надарени играчи, които биха ни помогнали, а и ние на тях като им дадем късмет в един по-сериозен футболен пазар ".

" В момента се фокусираме върху имената, които са подобаващи за нашата финансова рамка и нашите цели. Благодарение на нашата скаутска система към този момент имаме огромен лист от евентуални нови попълнения. Искаме да работим деликатно и да сътворяваме лични звезди, споделя още Джен Лаледжи пред www.yeniasir.com.tr.

Треньорът добавя, че доста малко футболисти от тези следени шампионати могат непосредствено да намерят място в турската Суперлига, тъй че неговият тим е добър трамплин.

" Играчите на Балканите са технични, само че с дребни изключения, те са физически неподготвени и не носят нужната динамичност. Има играчи, които по цялостен мач вървят по терена, вместо да тичат ", недоумява треньорът на Менеменспор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР