Пандемията от коронавирус и въведените ограничения доведоха до сериозно обезлюдяване

...
Пандемията от коронавирус и въведените ограничения доведоха до сериозно обезлюдяване
Коментари Харесай

Селата отново се напълниха, коронавирусът върна хората по родните им места

Пандемията от ковид и въведените ограничавания доведоха до съществено обезлюдяване на улици, булеварди и площади. Все повече хора вземат решение да продължат обществената си изолираност с престой на село , оповестява.

Дезинфекции в дупнишкото селце Кременик доста рядко се вършат, пътищата са разрушени и прашни, а болница има чак в Дупница. И все пак това, Кременик съществено е повишил броя на жителите си в последно време, тъй като в до неотдавна тихите къщи, все по-често почнали да се настаняват младежи от столицата. Защото в тишината и относителното безлюдие, те намерили сигурен метод да стоят надеждно надалеч от ковид и психозата към него.

Преди 15 дни Ники Геровски изоставил целия разкош на живота в София, запалил автомобила си и с цялото си семейство се настанил в бащината си къща в Кременик. „ Тук е по-безопасно и свободно. Имаме градина. Изолирани сме. Не работим към този момент 15 дни “, описа мъжът.

Животът на село преоткрива и Станислава Стефанова. В момента тя и фамилията й се радват на скорошната си инвестиция -  тиха къщурка, покрай брега на язовир Дяково. „ Много по-лесно се живее на село в този миг, в сравнение с да сме затворени в жилищата. Да работя в градинката след претрупан ден ми работи релаксиращо. Умората изчезва незабавно “, показа Станислава.

Появата на младежите в Кременик радва непрекъснатите поданици. Те не се уморяват да повтарят, че на село коронавирусът би трябвало да се популяризира по-трудно, тъй като няма тълпи, няма градски превоз, няма и огромно придвижване на непознати хора. 

И въпреки, че в Кременик хората мощно имат вяра в имунитета си, въпреки всичко взимат ограничения и се стараят да съблюдават рестриктивните мерки, наложени от Националния щаб. Въпреки че в отдалеченото селце мъчно някой може да ги хване в нарушаване, локалните гледат да не излизат на ненужни разходки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР