Пандемията от коронавирус е възможен стимул за хакеритеКлиенти на EasyJet

...
Пандемията от коронавирус е възможен стимул за хакеритеКлиенти на EasyJet
Коментари Харесай

Хакнаха 9 милиона клиенти на EasyJet

Пандемията от ковид е вероятен тласък за хакерите

Клиенти на EasyJet са жертви на хакерска офанзива за финансови измами
(снимка: CC0 Public Domain)

Хакери откраднаха данните на милиони клиенти от EasyJet, в това число хиляди номера на кредитни карти, стана ясно от изказване на нискотарифната самолетна компания във вторник.

„ Злонамерено лице е получило достъп до имейл адреса и данните за пътешестване на почти 9 милиона клиенти и данни за кредитни карти на други 2208 ”, признават от компанията.

EasyJet не дава спомагателна информация за това по кое време е осъществена офанзивата, само че към този момент се е свързала с всички наранени клиенти и ги е уведомили за казуса в сигурността.

Авиокомпанията е подала информация за случая към Комисията по информация на Англия (ICO) и Националния център за киберсигурност.

Изпълнителният шеф на EasyJet, Йохан Лундгрен, се извини на клиентите и уточни пандемията от ковид като вероятен тласък за дейностите на хакерите.

„ Когато разбрахме за случая, стана ясно, че заради Covid-19 има засилен интерес към персонални данни, които се употребяват за онлайн измами ”, сподели Лундгрен.
още по тематиката
„ В резултат на това и по рекомендация на ICO се свързахме с всички наши клиенти, чиято информация е била наранена и ги посъветвахме да бъдат изключително бдителни, в случай че получат непоискани електронни връзки ”, добави мениджърът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР