Пандемията от коронавирус е пагубен удар за световната икономика, според

...
Пандемията от коронавирус е пагубен удар за световната икономика, според
Коментари Харесай

Световната банка: Пандемията е пагубен удар за световната икономика

Пандемията от ковид е " гибелен удар " за международната стопанска система, съгласно президента на Световната банка Дейвид Малпас. Той предизвести, че препитанието на милиарди хора ще бъде наранено от пандемията и предвижда, че икономическата рецесия може да продължи десетилетие.
През май Малпас предизвести, че 60 милиона души могат да бъдат тласнати в " последна беднотия " от резултатите на ковид. Световната банка дефинира " крайната беднотия " като живот с по-малко от 1,90 $ на човек дневно.
Въпреки това, в изявление за Военновъздушни сили Radio 4 Дейвид Малпас съобщи, че повече от 60 милиона души могат да се окажат с по-малко от 1 $ дневно.
„ Комбинацията от самата пандемия и блокадите значат милиарди хора, чийто занаят беше нарушен. Това провокира угриженост. И двете директни последствия - изгубени приходи, само че също по този начин и последствията за здравето, обществените последствия, са в действителност тежки. ", добави президентът на Световната банка. Той разясни, че най-вече са потърпевши тези, които минимум могат да си го разрешат.
" Можем да забележим, че показателите на борсата в Съединени американски щати са относително високи и все пак хората в бедните страни са освен безработни, само че и неспособни да намерят работа даже в неофициалния бранш. И това ще има последствия за десетилетие. "
Световната банка, дружно със своите сътрудници, оказва поддръжка на най-тежко засегнатите страни, само че споделя, че е належащо доста повече. Институцията приканва търговски кредитори като банки и пенсионни фондове да предложат облекчение на дълга на бедните страни.
Вижте още:
Световната банка: 60 милиона души ще са в последна беднотия поради ковид
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР