Пандемията от коронавирус е “кошмарен сценарий, но броят на смъртните

...
Пандемията от коронавирус е “кошмарен сценарий, но броят на смъртните
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Тази пандемия е кошмар, но жертвите ще са по-малко от прогнозираното

Пандемията от ковид е “кошмарен сюжет ”, само че броят на смъртните случаи вследствие на болестта може да не е толкоз висок, колкото някои, в това число и американският президент Доналд Тръмп, предвиждат. Това съобщи съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, представен от Си Ен Би Си.

Миналата седмица Тръмп сподели, че в Съединени американски щати може да бъдат регистрирани сред 100 и 240 хиляди жертви на ковид, преди епидемията да бъде овладяна, преповтаряйки прогнозата на шефа на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на Съединените щати и консултант на Белия дом Антъни Фаучи.

„ Ако изпълняваме апелите за обществено разграничаване по верния метод, би трябвало да излезем от тази рецесия с много по-малък брой умряли “, разяснява Гейтс пред „ Фокс Нюз “.

Според него е „ доста значимо “ данните за смъртните случаи да стигат до хората, с цел да може те да схванат какъв брой сериозна е обстановката.

По последни данни на университета „ Джон Хопкинс “ в Съединени американски щати има над 337 хиляди доказани случаи на инфектирани с ковид, от които над 9600 са приключили с фателен край.

„ Това е призрачен сюжети, тъй като респираторните вируси, които се предават от човек на човек, могат да се разрастват експоненциално. Затова, в случай че бяхме траяли да вървим на работа, както правехме до момента, кривата нямаше да тръгне надолу, до момента в който не бъдат инфектирани множеството хора. Тогава доста хора щяха да имат потребност от болнично лекуване и доста щяха да загинат “, споделя Гейтс.

По думите на съоснователя на Microsoft нещата няма да се възстановява, до момента в който не бъде основана ваксина, която да бъде публикувана по целия свят.

Макар че пандемията от COVID-19 е „ супер, супер неприятна “, съгласно Гейтс тя не надалеч не е най-ужасяващия сюжети, визирайки ниската смъртност при заболелите от ковид спрямо тази при заболявания като едра шарка.

По-рано Гейтс съобщи, че Съединените щати са пропуснали шанса си да избегнат огромен блокаж на стопанската система, защото не са работили задоволително бързо против разпространяването на ковид.

През 2015 година той предизвести, че през идните десетилетия непознатите смъртоносни  болести съставляват по-голяма опасност за милиони хора в сравнение с война. По думите му от този момент до през днешния ден е направено единствено 5% от нужното за адресирането на обстановка, като тази, породена от ковид.

„ Трудно е да влагаш пари в нещо, което не знаеш дали ще се случи. Сигурен съм, че след този случай, който ще остави огромен белег, ще стартираме да влагаме повече пари в тези неща “, прибавя Гейтс.

През февруари фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “ даде обещание да подари 100 млн. $ за битката с ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР