Пандемията от коронавирус доведе до над 1 милион официално регистрирани

...
Пандемията от коронавирус доведе до над 1 милион официално регистрирани
Коментари Харесай

Заразените с коронавирус прехвърлиха 1 милион, половината човечество под карантина

Пандемията от ковид докара до над 1 милион публично регистрирани случая на инфектирани. Жертвите надвишиха 51 хиляди.

Данните са на Johns Hopkins University, а "Ройтерс " показва, че болестта бързо се разраства в Съединени американски щати, а известия за доста умряли не престават да идват от Италия и Испания.

Най-много жертви към този момент дава Италия, следвана от Испания и Съединени американски щати, сочат данни на Center for System Science and Engineering към Университета на Балтимор. Според тях над 200 хиляди души са се възстановили и повече от 75 хиляди оттях са в Китай.

Данни, събрани от "Ройтерс ", демонстрират, че за първите 100 хиляди случая на инфектирани са били нужни 55 дни. Прагът от половин милион е бил преминат за 76 дни. Но удвояването до 1 милион е станало единствено за 8 дни.

Франция в четвъртък сложи тъмен връх за най-вече умряли за едно денощоние - 1355 души (и общо 5387 умряли, а други 6399 са на животоспасяващи апарати) и това са данни преди да е събрана окончателната информация от всичките към 7400 домове за възрастни хора, заяви "Ротерс ". Причината за този скок е включването за пръв път на стотици жертви от тези заведения, както и от умряли по домовете си и други места за специфични грижи.

Над две трети от умрелите в старешки домове са в региона Гранд Ест на гранцата с Германия, първото място на огнища на болестта. В този бранш приканват за тотално тестване на личния състав, защото в доста случаи коронавируст е бил импортиран точно от чиновници. Във Франция се грижат в такива домове за над 1 милион души и постоянно е доста мъчно изолирането им вътре в домовете и прекъсване на храненето им в общи пространства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР