Пандемията от COVID-19 влияе сериозно и на света на футбола,

...
Пандемията от COVID-19 влияе сериозно и на света на футбола,
Коментари Харесай

Кой води класацията за асистенции в Шампионската лига?

Пандемията от COVID-19 въздейства съществено и на света на футбола, защото всички шампионати и континентални съревнования бяха прекратени от ФИФА и УЕФА. В това число влиза и най-атрактивният шампионат на планетата - Шампионската лига, който бе пресечен още преди изиграването на всички 1/8-финални срещи.

Има обаче вяра за почитателите на красивата игра. В случай че международните държавни управления се оправят с пандемията от ковид, чака се шампионатите да бъдат възобновени, а включително влиза и Шампионската лига. УЕФА има някои забавни хрумвания за това, в това число и опцията конкуренцията да бъде приключена в самобитен минитурнир, в който тимовете да се срещнат само по един път. Каквото и да се случи в последна сметка, останете положително настроени - скоро би трябвало още веднъж да се радваме на нови дози от обичания спорт. А ние ще ви осведомяваме навреме футбол тв програмата всеки ден.

Днес ще насочим взор към Шампионската лига, с цел да забележим кои са най-хубавите подавачи в шампионата досега. Или казано по различен метод - кои са футболистите с най-вече записани асистенции досега.

Лидер в това отношение е футболистът на Аякс Хаким Зиеш, който през идващия сезон ще играе за Челси. Той е съумял да запише 5 асистенции до този миг. За негово страдание, Аякс не съумя да се класира за идната фаза, заради което Зиеш няма да има опцията да запише още голови подавания.

Четирима футболисти следват с по 4 асистенции досега. Това са Корентин Толисо от Байерн, Риад Марез от Манчестър Сити, Килиан Мбапе от ПСЖ и Роберто Фирмино от Ливърпул.

Това са най-хубавите създатели на асистенции в Шампионската лига до този миг. Ще продължим да следим тази забавна ранглиста, която е не по-малка значима от листата на голмайсторите. Защото без голови подавания няма и голове, нали по този начин?
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР