Пандемията от COVID-19 върви към своя край, според редица проучвания

...
Пандемията от COVID-19 върви към своя край, според редица проучвания
Коментари Харесай

Спортът подобрява ефекта на ваксините срещу COVID-19

Пандемията от COVID-19 върви към своя край, съгласно редица изследвания и статистики. Вирусът обиколи цялото земно кълбо и то по няколко пъти, до момента в който една сериозна част от популацията на планетата реши да се довери на медицината, с цел да си постави ваксина. По данни на Our World in Data, към 68,4% от популацията на Земята е получило най-малко една доза от утвърдените за всеобщо разпространяване COVID-ваксини. Това дава опция на учените да вършат редица изследвания, с цел да създадат нужните заключения за по-ефективно разрешаване на сходни световни рецесии в бъдещето. Едно от тях бе оповестено на страницата на Британския вестник за спортна медицина и демонстрира някои любопитни резултати, касаещи връзката сред изкуствената имунизация и физическата интензивност на хората.

Оказва се, че имунизациите имат сериозен резултат върху способността на хората да се преборят с тежките последици от COVID-19 без значение от това дали спортуват или не. Още по-интересното обаче е, че приетите в болница участници в проучването измежду групата на дейните спортисти са с цели 25% по-малко спрямо останалите.

Проучването е направено измежду 200 000 мъже и дами от Южна Африка, които са получили една и съща ваксина.

„ Мисля, че проучването е следващо доказателство, че, наред с имунизациите, ежедневната физическа интензивност е най-простичкият метод, с цел да се предпазим от по-сериозните последици на COVID-19 “, сподели доктор Робърт Салис - фамилен доктор, експерт по спортни контузии в Медицинския център Кайзер Перманенте Фонтан в Калифорния и някогашен президент на Американския лицей по спортна медицина, представен от The Washington Post. Той учи резултатите на ковид в спорта, само че не е бил част от екипа, провел въпросното изследване.

Д-р Салис управлява друго проучване, което стига до още един любопитен извод. Той компилира резултатите на 50 000 калифорнийци, които са се заразили с COVID-19 преди появяването на имунизациите. Онези от тях, които постоянно са се движели или спортували преди заболяването са отчели 50% по-малък риск от хоспитализиране спрямо хората, които са водели застоял метод на живот.

Пандемията ни даде опция да получим още едно доказателство, че имунната ни система е директно подвластна от спорта. Компилираните данни от 16 разнообразни проучвания в тази тенденция, включващи над 2 млн. души, са безапелационни, че физически дейните хора, прекарали COVID-19, показват по-висока устойчивост към инфекцията и се борят по-успешно с следствията ѝ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР