Пандемията от COVID-19 трайно променя някои аспекти на потребителското поведение.

...
Пандемията от COVID-19 трайно променя някои аспекти на потребителското поведение.
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк: Промените в потребителското поведение ще се запазят и след пандемията

Пандемията от COVID-19 трайно трансформира някои аспекти на потребителското държание. Според информация на цифровата платформа за потребителско банкиране The Financial Brand, 40% от потребителите към този момент пазарят повече онлайн в сравнение с във физическите магазини, 38% поръчват храна за у дома, а 31% от ден на ден ще употребяват мобилното и онлайн банкирането си.
„ Статистиката ясно демонстрира, че има растеж на трендовете за потреблението на цифровите канали - за банкови интервенции, само че и за всякакво ползване - закупуване на артикули и услуги от хранителни артикули, инвестиция в обучение и знание  през онлайн платформи, до подписване на съглашения по мораториум ограниченията. “, разяснява на първата онлайн банкова конференция, проведена от УниКредит Булбанк, Теодора Петкова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на банката и прибавя: " В тази рецесия, която сложи под риск стопанската система в международен аспект, само че също по този начин и здравето и живот на хората, стана ясно, че цифровите банкови канали са тези, които по едно и също време дават отговор на изменящите се потребителски желания, само че също по този начин са съответният отговор, когато става въпрос за отбрана и сигурност. “

Думите й бяха доказани и от заместник-главния действен шеф на УниКредит Булбанк и член на УС Септимиу Постелнику. „ Промените, които следим в потребителското държание, ще останат и откакто отмине непосредствената заплаха от пандемията. Целта на УниКредит Булбанк е да бъде цифров водач, който дава отговор бързо на измененията в държанието на потребителите и им предлага лесни решения. “, уточни той.

В интервала януари-април УниКредит Булбанк регистрира 54% растеж на битовите заплащания през Булбанк Мобайл, показа Джакомо Волпи, шеф Банкиране на дребно и член на УС на УниКредит Булбанк, който описа за новите трендове в държанието на клиентите на УниКредит Булбанк. За същия интервал позвъняванията към Центъра за контакт с клиенти нараства с 23%. Любопитно е, че наклонността се резервира и при подаването на заявки за мораторим. Делът на електронно подписаните анекси е 46%, сподели още той. По време на конференцията за първи път у нас  директорът Банкиране на дребно на УниКредит Булбанк показа и опцията човек да стане клиент на банката без наложително да посещава филиал. Услугата към този момент е налична за българки жители над 18 години.

Единственото, което би трябвало да създадат искащите да станат клиенти на УниКредит Булбанк, е да смъкват приложението за мобилно банкиране Булбанк Мобайл и да следват стъпките за разкриване на нова сметка. Те включват развой по отдалечена идентификация посредством селфи. Цялата процедура лишава към 15 минути, а месечната такса е единствено 1.60 лв., посочи Юлиан Влахов, шеф на ръководство Алтернативни канали в УниКредит Булбанк.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР