Пандемията от COVID-19 сякаш засяга Русия по-малко отколкото европейските страни.

...
Пандемията от COVID-19 сякаш засяга Русия по-малко отколкото европейските страни.
Коментари Харесай

Руски медици: Сами си шием маски от марли, а Путин праща самолети за Италия

" Пандемията от COVID-19 като че ли визира Русия по-малко в сравнение с европейските страни. Щеше да е правилно, в случай че не знаехме, че в Русия статистиката се " обработва " по-добре в сравнение с се обслужват болните ", написа московският сътрудник на швейцарския вестник Le Temps, представен от Фактор.

" Само преди дни Владимир Путин още веднъж и още веднъж повтаряше, че епидемията от ковид се намира под надзор и " верните решения са били взети навреме ", вирусът " идва от чужбина ", а системата на опазването на здравето на Русия е " готово ".

Държавната телевизия облъчва феновете с месианските послания на " славянофилските " мислители от XIX век (Достоевски, Одоевски, Краевски), описвайки " умиращият Запад " (Европейският съюз), и потвърждавайки, че " единствено Русия може да избави всички ". Властите даже оповестиха, че е открита съветска ваксина срещу COVID-19, която към този момент се тества върху животни ", написа създателят.

" Официалните статистически данни привеждат числа несравними с индикаторите на потърпевшите от пандемията европейски страни, които демонстрират хиляди случаи на заразяване. До понеделник твърдяха, че има под 100 случая при население от 146 милиона души. И нито един умрял. Това естествено поражда подозрения у население, което от дълго време счита, че лъжата от страна на страната е нещо сходно на естествено събитие: Чернобыл, Курск, малайзийския аероплан в Донбас, гърмежа на тайнствената нуклеарна ракета предходната година. Официалните управляващи и медиите, които ги обслужват, редовно се заплитат в несъгласия, неистини и неяснота, което единствено ускорява недоверието към тях ", разяснява медията.

" Руските проби за COVID-19 са 10 хиляди пъти по-слабо чувствителни в сравнение с тестванията, употребявани в Европа и Съединени американски щати. Много от случаите на заболяване от ковид (и смъртните случаи) се класифицират като " пневмония ", с цел да не се " скапва " формалната статистика, както оповестяват доста лекари в обществените мрежи ", написа още създателят.

" Аз съм безусловно уверена, че пациентите с COVID-19 са повече, в сравнение с оповестяват управляващите ", споделя пред Le Temps Анастасия Василиева, ръководител на синдиката на медицинските служащи.

" Вземат ни за идиоти. Не ни доближават лекарите, нямаме никакви защитни средства и сами си шием маски от марли. Путин наш президент ли е? Толкова пъти молихме за защитни средства? Вместо това изпращат помощ за Италия ", споделя тя с възмущение, а изданието заключава, че Путин " очевидно се грижи за имиджа си ". /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР