Пандемията от COVID-19 спомогна за по-заседналия начин на живот при

...
Пандемията от COVID-19 спомогна за по-заседналия начин на живот при
Коментари Харесай

Калориен дефицит: Какво представлява и води ли до отслабване?

Пандемията от COVID-19 спомогна за по-заседналия метод на живот при голяма част от хората, което от своя страна докара до всеобщо затлъстяване. Залежаването пред преносимия компютър, комбинирано с вкусни десерти и снаксове сред главните хранения, несъмнено не води до добра форма на тялото.

За благополучие, ограниченията, наложени за ограничаване на болестта, стартират да отпадат, а също така идва и пролетта, която е извънредно подобаваща за увеличение на физическата активност. Когато тя се комбинира с така наречен калориен недостиг, отслабването ни е в забрадка вързано.
Какво е калориен недостиг?
Малко хора знаят по какъв начин в действителност работи нашето тяло и каква е действителната причина да трупаме килограми. Истината е, че тъкмо както колите, нашите тела се нуждаят от “гориво “, с цел да действат. В случая, при хората това е храната. Тя ни дава сила, което от своя страна задвижва всички останали механизми в организма ни.

Мерната единица за силата, която получава тялото ни посредством храната, е килокалорията. Всичко, което, консумираме, има друга хранителна стойност, затова друго количество калории за 100 грама.

На доста опаковки можем да срещнем надпис „ Препоръчителният банкет за деня е 2000 kcal”, само че това не е тъкмо по този начин. Спрямо нашите растеж, килограми, години, пол и физическа интензивност, тялото ни изразходва самостоятелен за тялото ни брой калории. Едно ниско и едва момиче може да изразходи 1600 калории, до момента в който висок и мускулест мъж над 2500. В интернет има десетки калкулатори, в които човек да вкара ограниченията си, с цел да разбере какъв е енергийният му разход.

Когато тялото приема толкоз калории, колкото изразходва, то е в калориен баланс и резервира същите килограми. Следователно приемът на по-малко калории, ще докара до намаляване и противоположното – в случай че приемате храна, която тялото ви не може да изразходи, стартира да я складира под формата на телесни мазнини.
Как да изчисляваме калориите, които одобряваме?
Поддържането на калориен недостиг не изисква закупуването на вълшебен чайове, шейкове, хапчета и така нататък Можете да приемате всички храни, които обичате, стига преди този момент да измерите грамажа им. За тази цел ще ви е нужна кухненска везна. Съществуват десетки приложения за мобилни устройства, които ще пресмятат калориите на ястието ви вместо вас. След като въведете количеството на храната, която сте консумирали, то единствено ще вкара калориите, които сте си набавили посредством нея.
Мога ли да хапвам всичко, което пожелая?
На доктрина да, на процедура не напълно. Обикновено обичаните ни храни са извънредно калорични и цялостни със захар, а потреблението им би направила спазването на недостиг невероятно. Зеленчуците и плодовете имат извънредно малко калории. Месото и яйцата са отлично допълнение към нашата диета. Не би трябвало да забравяме и зърнените култури.
Как да се откажа от сладкото?
Най-големият проблем на борещите се с непотребните килограми е пристрастяването към захарта и най-много – към шоколада. Това е болна тематика за доста хора и превъзмогването на желанието за похапване на нещо сладко е извънредно мъчно. Всъщност приемът на захар води до увеличението на глада, което ви вкарва в порочния кръг на преяждане, от който не можете да излезете. Решението е заместители – плодове, десерти без захар, протеинови питейни заведения.

Спазването на калориен недостиг, в композиция с физическа интензивност като разходки, бягане, групови тренировки и повдигане на тежести, ще ви вкарат за негативно време в добра форма.

И дано не забравяме – летните тела се вършат през зимата  wink
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР