Пандемията от COVID-19 се използва в усилия за отслабване на

...
Пандемията от COVID-19 се използва в усилия за отслабване на
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Пандемията се използва за отслабване на НАТО, заяви генералният секретар на пакта

Пандемията от COVID-19 се употребява в старания за намаляване на НАТО, съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на събитие, проведено от Центъра за европейски политически разбори.

НАТО е и ще остане районен съюз, само че ще разтеглим работата си с разнообразни организации по света в противодействието на дезинформацията, тероризма, епидемиите и заканите от Космоса, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Съюзът ни е мощен, с висока подготвеност за деяние, с огромни инвестиции в защитата. Военните закани отпреди пандемията не са изчезнали, уточни Столтенберг.

Той настоя НАТО да бъде в положение да насочва мощни послания и означи, че неотдавна пактът осъди уверено отравянето на Алексей Навални и прикани Москва да проверява това нахлуване, което не е ориентирано единствено против една персона, а и против главните права. Има потребност от мощен интернационален отговор по този случай, добави генералният секретар.

Столтенберг означи растящата мощност на Китай с превръщането на страната във лидер в софтуерното развиване и със заемането на второ място в света по мярка на средствата, ориентирани във военната област.

По думите му Пекин не се колебае да употребява тези преимущества, с цел да притиска други страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР