Пандемията от COVID-19 промени начина ни на живот и засили

...
Пандемията от COVID-19 промени начина ни на живот и засили
Коментари Харесай

Пандемията от COVID-19 ускори дигитализацията и риска от кибератаки

Пандемията от COVID-19 промени метода ни на живот и ускори трендовете, които бяха забележими още преди зародилата необикновена здравна конюнктура. Една от позитивните трансформации, които ще останат трайно в живота ни, е ускорената цифровизация в доста аспекти от всекидневието ни. Това от своя страна слага фирмите пред още по-силната потребност от отбрана от хакерски атаки.
Според доста интернационалните източници едни от най-застрашените браншове в световен мащаб са в областта на опазването на здравето, образованието и финансовите услуги. И не инцидентно - точно тези браншове бележат максимален растеж на потреблението на онлайн услуги.
Това открива нови благоприятни условия пред киберпрестъпниците, което постанова въвеждането на спомагателни ограничения за отбрана.
„ Като международен водач в региона на киберсигурността, наблюденията ни с компанията GBS, която е част от фамилията на BULPROS, удостоверяват, че България не е изключение от международните трендове. При част от секторите, като банковия да вземем за пример, процесите на цифровизация и отбрана на данните от хакерски атаки е на по-високо равнище от останалите най-застрашени сфери. Както сподели и анализът на Института по осведомителни и информационни технологии (ИИКТ) към Българска академия на науките, лечебни заведения и медицински центрове са измежду обектите с нараснал риск за хакерски атаки към пандемията с COVID-19. И с цел да подсигурим нужното равнище на осведомителна сигурност за електронното опазване на здравето у нас, е належащо да се подхващат верните ограничения в точния момент. ", разяснява Мартин Цочев, вицепрезидент по киберсигурност в BULPROS.
„ В продължение на дългогодишното сполучливо съдействие сред BULPROS и IBM в областта на интеграцията и внедряването на бизнес решения, от началото на 2020-та разширихме партньорството ни и в областта на осведомителната сигурност. IBM е водач на пазара за построяването на центрове за наблюдаване на осведомителната сигурност или по този начин наречените Security Operations Centers и Security Orchestration Automation and Response. Въвеждането на тези системи оказва помощ на фирмите да реагират навреме и самодейно на пробиви в осведомителната сигурност. В композиция с нашата експертиза и опит имаме опция да предоставим тези системи и под формата на услугa (aaS), при която клиентите да се възползват от всички преимущества без да се постанова да вършат огромни първични вложения. В лицето на IBM имаме сътрудник, който ни дава сигурността на водещата технология и гъвкавостта, която нашите клиенти чакат. ", добавя Павел Йосифов, управител „ Бизнес развиване в региона на киберсигурността " в BULPROS.

В ролята си на водеща компания в даването на решения за осведомителна сигурност на българския пазар, BULPROS започва и просветителната самодейност CyberCafe.
„ Темата за осведомителната сигурност е необятно застъпена в онлайн пространството, само че множеството публикации и материали са на британски, а огромна част от хората нямат задоволително време да наблюдават и проучват новостите. Затова взехме решение двама от нашите експерти в региона да вършат преглед на български език на най-интересните неща от света на осведомителната сигурност през миналия месец. Това ще се случва един път месечно, в границите на 20-30 минути, като посредством експертния си коментар, те ще споделят и своите рекомендации за повишение равнището на киберзащита. ", показа Любимир Тулев, CCISO, ECSA, CEH, CHFI, CEI - основен проектант по киберсигурност и съветник по бизнес осведомителна отбрана в BULPROS.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР