Пандемията от COVID-19 превърна работата от вкъщи в начин на

...
Пандемията от COVID-19 превърна работата от вкъщи в начин на
Коментари Харесай

Италия също ще привлича дигитални номади

Пандемията от COVID-19 трансформира работата от у дома в метод на живот, а включването в работния развой от всяка точка на света за продължителни интервали от време – известно като „ цифрово номадство “, се трансформира в нова норма.

Сега цифровите номади ще могат да организират онлайн срещите си с тоскански хълмове на назад във времето, защото Италия е следващата страна, присъединяваща към листата на страните, които ги преветстват топло.

Според The ​​Local държавен декрет, прочут като decreto sostegni ter, е въведен за първи път през януари и разгласен за закон в четвъртък.

Въпреки че терминът „ цифрови номади “ не попада в законопроекта, той е ориентиран към привличане на жители на страни отвън Европейски Съюз, „ които правят висококвалифицирана работна активност посредством потреблението на софтуерни принадлежности, които им разрешават да работят отдалечено, самостоятелно или за компания, която не е резидент на територията на италианската страна ", оповестява италианското издание Il Sole 24 Ore.

Все още има доста незнайни по отношение на изискванията, при които ще се дава това ново позволение, като да вземем за пример какво съставляват „ висококвалифицирани трудови действия “.

Знае се, че ще бъде с дълготрайност от една година, а сдобилите се с него няма да подлежат на квотни ограничавания за задгранични служащи, оповестява T+L. Те ще могат също по този начин да аплайват за удължение на разрешителното.

„ Изискванията за отдалечения служащ включват съществуването на уместно настаняване, съответен приход, здравно обезпечаване и чисто правосъдно досие “, споделя италианският народен представител Лука Карабета пред The ​​Local. Конкретни детайлности за някои от тези условия и тяхното осъществяване към момента следва да бъдат дефинирани.

Дигиталните номади ще би трябвало да дават отговор и на условие за най-малък приход, само че точната сума не е известна.

Държави, като Антигуа и Барбуда, Грузия, Португалия, Бермудски острови, Доминика, Мавриций и Малта към този момент вкараха дълготрайни визи и разрешителни, позволяващи на посетителите да обитават и работят от страната, в някои случаи - до две години.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР