Пандемията от Covid-19 повлия сериозно и на технологичния сектор, като

...
Пандемията от Covid-19 повлия сериозно и на технологичния сектор, като
Коментари Харесай

Връзката между смартфоните и разпространението на вирусите

Пандемията от Covid-19 повлия съществено и на софтуерния бранш , като продажбите на смарт телефони се сринаха в първата половина на годината. Ситуацията стартира последователно да се възстановява, а основаването на нови модели не е спирало.

Един от огромните проблеми, свързани със свръхпредлагането и свъхпотреблението на технологии като смарт телефони, са суровините, нужни за тяхното основаване .

В мините, в които те се добиват, постоянно се поставя рабски труд, от време на време и от невръстни деца. Той се прави оценка на жълти стотинки, с цел да може кобалтът и други метали да доближат до фабриките на огромните производители.
 Снимка 487443

От The Vergе обаче ни обръщат внимание и на една забавна връзка сред добива на тези първични материали и разпространяването на нови вируси с скотски генезис , като ебола или коронавируси.

Работниците в мините за метали могат елементарно да се трансфорат в свързващото звено сред дивите животни (например прилепите) и хората, като по този метод бързо и елементарно разпространят болестите.
 Снимка 487441

Между 1998 и 2000 година в Конго умират 128 души от вирусна хеморагична тресчица, сходна на ебола, с която служащите в мини за злато се заразяват от прилепите в тях. В страната се добива и огромна част от минерала колтан , който също се употребява в технологиите, а рудниците са дребни и постоянно противозаконни, без съблюдаване на хигиеничен ред.
 WWF, коронавирусът и каква е връзката сред унищожаването на природата и пандемиите
Унищожаването на природата - същинската причина за пандемиите

Когато сме стигнали прекомерно надалеч

Тази наклонност сигурно съществува и до през днешния ден, само че са нужни още проучвания, както и явен проект по какъв начин да се прекъсне тази директна връзка сред хората и дивите животни, резултатите от която всички виждаме в международен мащаб.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР